Koronavírus: remek híreket hozott a szennyvíz

Ezen a héten is közzétette a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A friss adatok alapján elmondható, hogy megállt a koronavírus-koncentráció növekedése a szennyvízben.

A szájpenész is utalhat COVID-19-re.

A szennyvízmintákban megállt koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának előző hetekben tapasztalt növekedése - írja az NNK. Mint hangsúlyozták, a vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi. Emelkedés egyik vizsgált településen sem volt észlelhető, míg csökkenés Debrecenben, Egerben, Nyíregyházán és Szolnokon tapasztalható.

szennyvíz, koronavírus terjedése, örökítőanyag, szennyvízvizsgálat
Forrás: NNK

Sok helyen még "emelkedett" a koncentráció

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Eger, Szekszárd és Veszprém esetében a "mérsékelt", míg a többi 19 mintavételi helyen az "emelkedett" kategóriába sorolható - olvasható az NNK honlapján.

Az eredetileg ízületi gyulladás kezelésére használt gyógyszer segíthet megmenteni a COVID-19-cel küzdő betegek életét - állapította meg egy tanulmány.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)