Koronavírus: nagy a baj Amerika egyik államában

Jelentősen megnövekedett Texasban az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma. Ezért az állam kormányzója, Greg Abbott rendeletben állította le a gazdasági újranyitást.

A koronavírusos esetek számának megugrása miatt a kormányzó elrendelte a gazdaság újraindításának leállítását, valamint azt is, hogy az állam négy legnagyobb kórházában halasszák el a nem sürgős műtéteket és szabadítsák fel az ágyakat a koronavírusos betegek számára. A kormányzó úgy fogalmazott, hogy a lehető legkevésbé akarnak visszatérni az elmúlt hónapok szigorához és nem akarják teljesen lezárni az üzleti életet. Ugyanakkor úgy véli, hogy ez az átmeneti szünet segít majd megállítani a vírus terjedését az államban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Texas, koronavírus gazdaság
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Texas, koronavírus gazdaság

Hét állam is bajban van

Koronavírus: nem tart sokáig a védettség - a részletekért kattintson ide!

Bejelentésére egy nappal azt követően került sor, hogy a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház megírta a jelentésében, hogy hét amerikai tagállamban ugrásszerűen megnőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Elsősorban nyugati parti és déli államokról van szó, köztük Kaliforniáról, Texasról, Arizonáról, Floridáról. Texasban a szerdai napon 5551 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a kórházakban 4400 koronavírusos beteget kezeltek. A Johns Hopkins adatai szerint mind a fertőzöttek, mind a kórházban ápoltak száma nagyobb, mint a koronavírus-járvány kezdete óta bármikor.

Itt a legrosszabb a helyzet

Az államon belül Houston és Dallas-Forh Worth környékét sújtja legjobban a járvány, de megugrott a koronavírusos esetek száma a fővárosban, Austinban és San Antonióban is. A kormányzó azonban kihangsúlyozta, hogy elegendő orvosi műszer és kórházi ágy áll rendelkezésre a COVID-19-ben szenvedők kezeléséhez.

Így fertőz a koronavírus a „szuperterjesztőkön” keresztül - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: