Koronavírus: mutatjuk, ki kaphat plusz fél év táppénzt

Fél évvel tovább kaphatnak táppénzt, akiknek a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet alatt jár le egyéves táppénzük, de nem jutottak hozzá a szükséges orvosi beavatkozáshoz.

Hogyan kell szabályosan beteget jelenteni a munkahelyen? Részletek itt.

Meghosszabbodik a táppénzjogosultsága azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt nem kaphatták meg a gyógyulásukhoz szükséges kezelést - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A kormányrendelet hatálya azokra terjed ki, akiknek a veszélyhelyzet alatt jár le az egyéves táppénze, de a járvány miatt, önhibájukon kívül nem jutottak hozzá a szükséges egészségügyi beavatkozáshoz.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Tovább jár a táppénz, ha a járvány miatt nem kaphattunk kezelést. Fotó: Getty Images

Meddig hosszabbítható meg a jogosultság?

Mint ismert, a koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében egyes egészségügyi - különösen a nem sürgősségi - ellátások jó részét felfüggesztették, tehát sokan vannak, akik még mindig várnak a szükséges kezelésre. A Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet szerint azonban a táppénz a fenti feltételek fennállása esetén, méltányosságból, a veszélyhelyzet megszűnését követő legfeljebb hatodik hónap végéig folyósítható.

Így zajlott a "kórházi újranyitás"

Ahogy már mi is beszámoltunk róla , a koronavírus-helyzet javulásának köszönhetőel május 13-án újraindultak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások is. Ezt megelőzően, április 29-én visszavezették a megelőzést szolgáló, népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatokat, május 3-ától pedig az egynapos sebészeti ellátás is elérhetővé vált. Ezek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek meg.

Koronavírus: kinek jár táppénz karantén alatt? Olvassa el a választ!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +18 °C

Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett a napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja. Legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű zápor, zivatar. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet. Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront, így a kánikula átmenetileg mérséklődik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra