Koronavírus: mi lesz a kijárási korlátozással?

Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről - hangsúlyozta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője.

Koronavírus: már csaknem ezer beteg itthon - részletek!

Az adatok és a személyes érzékelés is azt mutatja, hogy szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon. Ez nem egy jó jel. Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is - mondta Kovács Zoltán. Az államtitkár elmondása szerint a koronavírus miatt két hete bevezetett korlátozás szombati lejárta előtt Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértői vélemények figyelembevételével hozza meg döntését a végleges intézkedésekről. A miniszterelnök csütörtökön az operatív törzs ülése után virológusokkal, járványügyi szakértőkkel is egyeztet, és azt követően, délután alakítja ki álláspontját - tette hozzá.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus korlátozások, koronavírus kijárási korlátozás
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus korlátozások, koronavírus kijárási korlátozás

Van, aki szigorítana

A szerdai kormányülésen Orbán Viktor meghívására Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is részt vett, és megosztotta gondolatait a koronavírus miatt kialakult helyzettel és a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban. Karácsony Gergely a kijárási korlátozás egy hónapos meghosszabbítását javasolta, Szita Károly pedig szíve szerint szigorítana is - idézte fel az államtitkár. "Ezeket mind-mind figyelembe kell vennünk" - tette hozzá.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy több kisebb - köztük Balaton-környéki - önkormányzat is próbálja lebeszélni az embereket, hogy az ünnep alatt településeikre látogassanak. Hozzátette, ez a koronavírus-válság miatt tejlesen érthető lépés.

Elmaradnak a húsvéti programok, a vidéki települések idén nem várnak látogatókat - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: