Koronavírus: megfertőződött a kardiológiai intézet főigazgatója

Pozitív lett a koronavírustesztje a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatójának, dr. Andréka Péternek.

Koronavírus: 3 ország ellenőrzése alatt tartotta. De hogyan? - olvassa el a témában írt cikkünket.

A hírt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményben hozta nyilvánosságra. Azt írták, mivel a főigazgatónak csak nagyon enyhe tünetei vannak, otthoni karanténba vonult.

A hatóságok megtették az ilyenkor szokásos járványügyi intézkedéseket, a maximális biztonság érdekében jelenleg is folyik a főigazgatóval közvetlen kontaktusba került emberek szűrése, mindannyian panasz- és tünetmentesek.

Pozitív koronavírusteszt esetén a hatóságoknak különféle járványügyi intézkedéseket kell tenniük
Pozitív koronavírusteszt esetén a hatóságoknak különféle járványügyi intézkedéseket kell tenniük

"Ha nincs személyzet, nincs semmi"

Az egészségügyi dolgozók megfertőződésével kapcsolatban korábban Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs megfelelő védőfelszerelésük az orvosoknak, a járvány miatti többletköltségeket pedig nem fogják tudni finanszírozni a kórházak. Mint leszögezte, eddig is a szakdolgozók hiánya és az orvoshiány volt az egészségügy legfőbb gondja, ami egy járvány idején fokozott problémát jelent. Ha "nincs személyzet, nincs semmi" - fogalmazott.

Megindító fotó: közösen imádkoznak az ápolók a kórház tetején - a képet megnézheti társportálunk, az nlc.hu cikkében.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés