Koronavírus: már Japánban is van áldozat

Meghalt egy koronavírussal fertőzött idős asszony Japánban. Ezzel együtt már három haláleset történt Kínán kívül az új vírus miatt.

A nőnél csak a halál beállta után fedezték fel a fertőzést. Az áldozat azonban a közelmúltban nem járt külföldön, így vélhetően Japánban kapta el az új koronavírust.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, új koronavírus, COVID-19, fertőzöttek, halálesetek, Kína, Vuhan, Japán,
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, új koronavírus, COVID-19, fertőzöttek, halálesetek, Kína, Vuhan, Japán,

Még mindig Kínában a legsúlyosabb a helyzet

Az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelem rendkívüli nehézségeket jelent a közép-kínai Vuhanban működő kórházaknak. A részletekért kattintson ide!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb jelentése szerint világszerte már több mint 60 ezer fertőzöttet tartanak számon. A betegségek többségét - 59800 esetet - Kínában regisztrálták. A távol-keleti országban eddig 1367-en haltak meg a járvány következtében. Kínán kívül viszont már Hongkongban, a Fülöp-szigeteken és Japánban követelt egy-egy áldozatot a kór.

Közben Kína azon dolgozik, hogy minimalizálja az új koronavírus okozta járvány hatását. A járvány gócpontjához közel fekvő Huangkang városban például bejelentették, hogy péntektől szigorítanak a járvány terjedését akadályozó intézkedéseken. Lakónegyedeket zárnak el a külvilágtól, és jelentősen korlátozzák a közlekedést.

Az élelmiszereket és egyéb szükséges cikkeket az állami alkalmazottak fogják eljuttatni a város lakóinak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő