Koronavírus: már Európában is van áldozata

Meghalt az első koronavírussal fertőzött ember Európában. A 80 éves kínai turista egy párizsi kórházban, tüdőgyulladásban hunyt el.

Kiengedték a kórházból a magyarokat - a részletekért kattintson ide!

Az idős férfi a járvány gócpontjából, a kínai Hupej tartományból származott. Február elején vitték be a Bichat-kórház intenzív osztályára. Több napig válságos állapotban volt, végül elhunyt. Egyébként a férfi lányát is kórházban ápolják Covid-19-fertőzéssel, az ő élete azonban nincs veszélyben, hamarosan hazaengedhetik - közölte Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, új koronavírus, COVID-19, halálesetek, áldozatok, Európa, Franciaország
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, új koronavírus, COVID-19, halálesetek, áldozatok, Európa, Franciaország

Már 12 beteg van Franciaországban

Közben már 12-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttjeinek száma Franciaországban. A legutóbb diagnosztizált beteg egy brit állampolgárságú férfi, aki abban a faházban lakott pár napig a francia Alpok egyik síterepén, ahol nemrég öt megbetegedést is regisztráltak. A francia egészségügyi minisztérium közleménye szerint a beteg jelenleg egy lyoni kórházban van elkülönítve. Naponta tesztelték a vírusra, és szombaton már pozitív eredményt kaptak. A beteg ennek ellenére jól van, állapota nem aggasztó.

A 12 franciaországi fertőzöttből hatan egy csoport tagjai, valamennyien brit állampolgárok és a Contamines-Montjoie-i faházban kapták el a vírust egy Szingapúrból érkezett brit állampolgártól. A 12 beteg közül négyen már meggyógyultak, őket ki is engedték a kórházból.

Európa így küzd a járvány ellen

Nemrég az európai unió egészségügyi miniszterei abban állapodtak meg, összehangolják a koronavírus elleni intézkedéseiket. Az uniós tagországok azonnali információcserét folytatnak - közölte Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár. Mint mondta, ez azért is szükséges, mert már történt néhány koronavírus okozta megbetegedés Európában. Az emberek utaznak, így nagyon fontos tudni, hogy hol vannak megbetegedések, és azokat megfelelően izolálják-e - fűzte hozzá. Már Magyarország is kialakította azokat az ellenőrzési mechanizmusokat, amelyek segítségével kiszűrhetik a fertőzött embereket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: