Koronavírus: karanténba került egy magyar

Karanténba került Brazíliában egy koronavírus-fertőzött magyar - közölte Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Újabb magyar állampolgár került karanténba külföldön a koronavírus-fertőzés miatt. "Az illető állapota javult az elmúlt időszakban, immár tünetmentes. Most egy negatív teszteredményre várunk, hogy a kórházat a karanténintézkedés vége előtt elhagyhassa" - ismertette a külügyminiszter. Addig is a brazíliavárosi magyar konzulok naponta kétszer felveszik a kapcsolatot a betegnek, és lehetőség szerint mindenben segítenek neki - közölte.

A brazíliavárosi egyébként már a tizenharmadik ilyen eset. Brazílián kívül öt országban tartanak számon koronavírusos magyarokat.

koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Brazília, karantén, magyar fertőzött
koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-járvány, Brazília, karantén, magyar fertőzött

Hajón és szállodában is rekedtek magyarok

Ahogy már korábban megírtuk, turisták százait helyezték karanténba a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek legnagyobb szigetén, Tenerifén, ahol egy koronavírussal megfertőzött olasz állampolgár tartózkodott. A szállodában magyarok is vannak. De a Japánban karantén alá helyezett óceánjáró hajón is vannak magyarok, ők a személyzet tagjai. Bár a hajó utasait már ferbuár közepén elengedték, a hajó dolgozóit mégis a fedélzeten tartották megfigyelés céljából.

Jól gondoljuk meg, elutazunk-e

Az egészségügyi karantén idejére alapesetben a munkavállalót nem illeti meg táppénz, mert ez nem minősül fizetett távollétnek. Olvassa el a részleteket!

A Külügyminisztérium által kiemelten kockázatosnak minősített országokba való utazás veszélyeire figyelmeztetett korábban egy biztosítási alkusz cég. A koronavírus miatt bejelentett vesztegzár területén bajba került ügyfeleken ugyanis nem tudnak segíteni a biztosítók. Ilyenkor nem tudják érvényesíteni a szerződésben vállalt szolgáltatásokat, hiszen hiányoznak a teljesítés feltételei.

Ha valaki a koronavírus terjedése miatt karanténba kerül külföldön, akkor szintén nem tudnak közvetlenül segíteni a biztosítók. A külföldön karanténba került magyarok viszont számíthatnak a kórházi napi térítésre, illetve a megfigyelés idején kiesett aktív kereset és a táppénz különbözetének megtérítésére, ha van ilyen kitétel a biztosításukban.

Az útlemondás egy olyan tétel a biztosításban, amely akkor lép életbe, ha magával a biztosítottal vagy közvetlen hozzátartozójával történik valami, ami miatt nem tud elutazni. A sztornóbiztosítás azonban nem vonatkozik arra az esetre, ha valaki a koronavírus-járványtól tartva mondja vissza a már kifizetett utazást. Ilyenkor tehát még az útlemondási biztosítás megléte esetén sem fizetnek kártérítést a biztosítók.

Ellátás nélkül küldték haza a veszélyeztetett terhes nőt a fogorvosi rendelőből, mert korábban Olaszországban járt. A részletekért olvassa el az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő