Koronavírus: itt kérhetünk segítséget

Ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására. A lakossági információs vonalak már hétfő reggel 8 órától elérhetők.

Nagyon fontos, hogy a lakosság valós, naprakész információkhoz juthasson a koronavírussal kapcsolatban -az NNK ezért ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, szájmaszk, megbízható információk, NNK, zöldszám
Szájmaszot viselnek az utasok egy pekingi pályaudvaron. Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

A szolgáltatás célja, hogy szakszerű, hatékony és időbeni reagálást biztosítsanak a felmerülő kérdések esetén, és ezzel is segítsék afertőzésmegelőzését.

Ezeket a számokat hívhatjuk

Nálunk is minden friss információt megtalál a vírusról - kattintson ide!

A 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

A központ azonban arra kéri a lakosságot, hogy csak akkor hívják a zöldszámokat, ha az NNK weboldalán nem kaptak megfelelő választ kérdéseikre.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: