Koronavírus: így fertőtlenítik a buszokat itthon

A Volánbusz a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnése után is fokozott figyelmet fordít a kórokozók elleni küzdelemre autóbuszjáratain, ezért 58 ózongenerátort vásárolt a járművek fertőtlenítéséhez.

Március óta - a koronavírus elleni védekezés jegyében - csaknem 650 autóbusz belső légterében végeztek ózonos fertőtlenítést a Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint. Az eljárás hatékonysága olyannyira meggyőző volt, hogy a cég úgy döntött, saját gépeket vásárol.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus tömegközlekedés, koronavírus busz, koronavírus Volán
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus tömegközlekedés, koronavírus busz, koronavírus Volán

Naponta 350 buszt fertőtlenítenek

Koronavírus: újabb változások a távolsági buszokon - a részletekért kattintson!

A vállalat 58 ózongenerátort vásárolt, összesen 8 millió forintért. Az új készülékekkel naponta csaknem 350 autóbuszt tisztítanak meg, így húsz nap alatt a teljes - mintegy 6500 buszból álló - járműállomány sorra kerül. Ezáltal nemcsak az új típusú koronavírus, hanem számos más kórokozó ellen is védve lesznek az utasok. Kiemelték továbbá, hogy továbbra is fokozottan takarítják az állomásokat is, és országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyeztek ki.

Az ózon ezért jó

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló- és fertőtlenítőszer, amely minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, tehát a koronavírust is. Ráadásul az ózon ellen a baktériumok, a vírusok és a gombák nem válnak immunissá - nem úgy, mint a hagyományos vegyszerek esetében.

A fertőzöttek egészen kis százaléka rendkívül sok embernek adhatja tovább a koronavírust - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő