Koronavírus: felgyógyult, de újra beteg lett

A japán idegenvezetőnél január legvégén mutatták a ki a koronavírust, de nem sokkal később legyőzte a fertőzést. Azonban szerdán ismét pozitív lett a tesztje. A hatóságok szerint ő az első visszaeső beteg Kínán kívül.

Miközben Európában egyre több országban jelenik meg az új koronavírus, Japánban is emelkedik a betegek száma. Ráadásul a hatóságok most egy olyan esetet is jelentettek, ahol az illető másodszorra fertőződött meg a COVID-19-cel, a betegséggel, amit a koronavírus terjeszt.

Így állítsunk fel házi karatént Mire kell figyelnünk, ha önkéntes karanténba vonulunk? Kinek szükséges egyáltalán ez a lépés? Korábbi cikkünkből kiderül.

A Guardian tudósítása szerint egy negyvenes éveiben járó idegenvezetőnő koronavírus-tesztje pozitív lett szerdán, miután mellkasi fájdalmakkal és kaparó torokkal ment kórházba. A nőnél január 29-én egyszer már diagnosztizálták a koronavírust, de február 1-jére el is múltak a panaszai, 6-án pedig negatív lett a tesztje, így kiengedték. Ezután saját bevallása szerint kizárólag otthon tartózkodott és maszkot viselt - mégis újra megbetegedett.

A negyvenes éveiben járó idegenvezető az első visszaeső beteg Japánban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images
Egy idegenvezetőnő az első visszaeső beteg Japánban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Két felvonásban támad a koronavírus?

A japán hatóságok szerint ő az első, aki visszaesett gyógyulása után, de Kínából több hasonló esetet jelentettek már. Philip Tierno, a New York Egyetem professzora szerint ez arra enged következtetni, hogy a vírus akár kétfázisú is lehet. "Lehet, hogy elsőre csak enyhébb tünetekkel jelentkezik a fertőzés, mikor még szunnyadó állapotban van a testben a vírus, majd később jobban fellobban, amikor eléri a tüdőt" - magyarázta a szakember.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)