Koronavírus: ekkor lehet vége a járványnak

Pár hónap múlva vége lehet a koronavírus-járványnak, addig viszont a százezret is elérheti a fertőzöttek száma - véli Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Nyárra vége lehet 2019 decemberében kitört koronavírus-járványnak. Szlávik János ezt a feltételezését azzal indokolta, hogy a koronavírusok nem szeretik a nyarat - a SARS-járvány is akkorra ért véget.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés,
koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés,

Egyre kevesebb az új beteg

Koronavírus: csalók hívogatják a magyarokat - részletek itt!

Jelenleg folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma. Ez részben annak köszönhető, hogy az országok nagy erőfeszítéseket tesznek a behurcolás és a továbbfertőződés elkerüléséért. Egyébként akár egy éven belül megjelenhet a hatékony és biztonságos védőoltás, de már most is vannak olyan, korábban is ismert gyógyszerek, amelyek hatásosnak tűnnek a új vírus ellen.

Itthon csak influenzajárvány van

Magyarországon még nem jelent meg a koronavírus, az influenzajárvány azonban már tombol. A járvány elején sok idős betegedett meg, ám jelenleg főleg gyerekek kapják el. A gyerekeknél általában gyorsabb lefolyású a betegség, és idén ritkán alakulnak ki szövődmények is - mondta Szlávik János.

A járvány most tetőzik majd, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, maradjon otthon, ha lázas, fáj a torka és izomfájdalma van.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: