Koronavírus: durván változott a halálozási arány

Már nem az új típusú koronavírus okozta COVID-19 nevű betegség az első számú halálozási ok Angliában - derült ki a legfrissebb statisztikai felmérésből.

COVID-19: min múlik, hogy súlyos lesz-e? A válaszért kattintson ide!

A brit statisztikai hivatal (ONS) vizsgálata kimutatta, hogy Angliában - az Egyesült Királyság messze legnagyobb, 56 milliós népességű országában - márciusban 45567 halálesetet regisztráltak a hatóságok, és ezek közül 4198-nál - a halálozások 9,2 százalékánál - szerepel közvetlen okként a COVID-19 a halotti bizonyítványokban. A statisztikák szerint tehát egyetlen hónap alatt 72 százalékkal csökkent a COVID-19 okozta halálozások száma, és ez a nagy-britanniai koronavírus-járvány kezdete óta az eddigi legnagyobb havi visszaesés. A COVID-19-hez közvetlenül köthető halálozások rátája azonban már az év eleje óta meredek ívben csökken.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

Hatodára csökkent az áldozatok száma

A statisztikai hivatal kimutatása alapján százezer lakosonként - a korosztályok alapján súlyozott számítási módszerrel mérve - januárban 549,6, februárban 392,3, márciusban pedig 89,3 áldozatot szedett az új típusú koronavírus Angliában. Ez azt jelenti, hogy januárban - a nagy-britanniai koronavírus-járvány most lecsengő második hullámának tetőpontján - még 27 ezer halálos áldozata volt a COVID-19-nek, míg a múlt hónapban már 4200 alá csökkent a halálesetek száma. Az ONS szakértői Walesben is hasonló dinamikájú csökkenést mértek, ahol az idei első három hónapban százezer lakosonként 542, 272, illetve 65 volt a COVID-19 okozta halálesetek száma.

Ezekbe már többen halnak bele

November és február között egyébként folyamatosan a koronavírus-fertőzés volt a vezető halálozási ok Angliában és Walesben. A múlt hónapban viszont már a demenciás betegségekbe (köztük az Alzheimer-kórba), a szív- és érrendszeri betegségekbe, valamint az emésztőszervi daganatokba is többen haltak bele, mint a COVID-19-be.

Koronavírus: ezek a tünetek hónapokig gyötörhetnek - olvassa el a részleteket!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció