Koronavírus: durván változott a halálozási arány

Már nem az új típusú koronavírus okozta COVID-19 nevű betegség az első számú halálozási ok Angliában - derült ki a legfrissebb statisztikai felmérésből.

COVID-19: min múlik, hogy súlyos lesz-e? A válaszért kattintson ide!

A brit statisztikai hivatal (ONS) vizsgálata kimutatta, hogy Angliában - az Egyesült Királyság messze legnagyobb, 56 milliós népességű országában - márciusban 45567 halálesetet regisztráltak a hatóságok, és ezek közül 4198-nál - a halálozások 9,2 százalékánál - szerepel közvetlen okként a COVID-19 a halotti bizonyítványokban. A statisztikák szerint tehát egyetlen hónap alatt 72 százalékkal csökkent a COVID-19 okozta halálozások száma, és ez a nagy-britanniai koronavírus-járvány kezdete óta az eddigi legnagyobb havi visszaesés. A COVID-19-hez közvetlenül köthető halálozások rátája azonban már az év eleje óta meredek ívben csökken.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
A múlt hónapban már 4200 alá csökkent a halálesetek száma.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Hatodára csökkent az áldozatok száma

A statisztikai hivatal kimutatása alapján százezer lakosonként - a korosztályok alapján súlyozott számítási módszerrel mérve - januárban 549,6, februárban 392,3, márciusban pedig 89,3 áldozatot szedett az új típusú koronavírus Angliában. Ez azt jelenti, hogy januárban - a nagy-britanniai koronavírus-járvány most lecsengő második hullámának tetőpontján - még 27 ezer halálos áldozata volt a COVID-19-nek, míg a múlt hónapban már 4200 alá csökkent a halálesetek száma. Az ONS szakértői Walesben is hasonló dinamikájú csökkenést mértek, ahol az idei első három hónapban százezer lakosonként 542, 272, illetve 65 volt a COVID-19 okozta halálesetek száma.

Ezekbe már többen halnak bele

November és február között egyébként folyamatosan a koronavírus-fertőzés volt a vezető halálozási ok Angliában és Walesben. A múlt hónapban viszont már a demenciás betegségekbe (köztük az Alzheimer-kórba), a szív- és érrendszeri betegségekbe, valamint az emésztőszervi daganatokba is többen haltak bele, mint a COVID-19-be.

Koronavírus: ezek a tünetek hónapokig gyötörhetnek - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)