Koronavírus: csomagokat oszt a MÁV

1600 egészségügyi egységcsomagot osztott ki a MÁV-Start a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és az utaskísérő személyzetnek. A csomagok orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt és gumikesztyűt tartalmaznak.

Koronavírus: ne utazzunk Olaszországba - kattintson a részletekért!

A MÁV-Start jegyvizsgálói már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt. A hétvégén azonban egészségügyi egységcsomagokat osztottak ki annak csaknem 500 vasutasnak, akik a nemzetközi vonatokon teljesítenek szolgálatot és közvetlenül kapcsolatba kerülnek az utasokkal. A vasúttársaság minden szükséges lépést megtesz a koronavírus terjedésének megelőzése, valamint az utasok és vasutasok védelme érdekében - olvasható a MÁV Zrt. közleményében. Az érintett munkaköröket, illetve a koronavírus elleni védekezéshez használatos cikkeket a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. orvosainak segítségével határozták meg, és előkészítik a tartalékkészletek megrendelését is - írták.

MÁV, vonat, egészségügyi egységcsomag, kézfertőtlenítő, szájmaszk, gumikesztyű, koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-fertőzés megelőzése, koronavírus-járvány, új koronavírus
MÁV, vonat, egészségügyi egységcsomag, kézfertőtlenítő, szájmaszk, gumikesztyű, koronavírus, koronavírus-fertőzés, koronavírus-fertőzés megelőzése, koronavírus-járvány, új koronavírus

Jobban figyelnek a takarításra

A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen általános gyakorlata szerint naponta többször végeztet tisztítást. Ennek során fertőtlenítik a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, vécéket. A kocsik tisztítására fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatokon a folyékonyszappan-adagolókat fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A MÁV-Start a koronavírus-járványra való tekintettel most még szigorúbban ellenőrzi a takarítást. A railjeteken az osztrák vasúttársaság végzi a szappanfeltöltést - közölték.

Felkészítették a vasutasokat

Tudatták azt is, hogy a vasutasok részletes tájékoztató dokumentumot kaptak a koronavírusról, a terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a takarítás módjáról, valamint a szájmaszk használatáról. A hét második felében pedig olyan plakátokat helyeznek ki a MÁV-Start nemzetközi kocsijain, amelyek az alapos, hatékony kézmosás módját ismertetik.

A MÁV és a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. állandó kapcsolatot tart a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel és az egészségügyi hatósággal, és az iránymutatásaik alapján jár el - emelték ki közleményükben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) koronavírussal kapcsolatos lakossági tájékoztatói itt érhetők el.

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket az nlc.hu oldalán is követhetjük!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció