Koronavírus: csillapodik a járvány Kínában

Egy hónapja nem látott szintre mérséklődött az új típusú koronavírus napi új fertőzöttjeinek száma Kínában.

Vasárnap 202 új beteget és 42 halálesetet regisztráltak Kína szárazföldi részén. Az új típusú koronavírus így már több mint 80 ezer embert fertőzött meg és 2912 áldozatot követelt Kínában. Jelenleg mintegy 33 ezer beteget kezelnek az országban, közülük 7110-en súlyos állapotban vannak. Országosan további 715 fertőzésgyanús esetet tartanak számon. A gyógyultak száma közben már a 44 ezret is meghaladta.

koronavírus, új koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, Kína, Vuhan,
Szájmaszkot viselő utasok a sanghaji metró mozgólépcsőjén. Fotó: Getty Images

Rég volt ilyen kevés új beteg

A napi új koronavírusos betegek száma Kínában utoljára január 23-án volt 300 alatt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Kínában január 23-a és február 2-a között már tetőzött a járvány. Az új esetek nagy többsége mostanra a kiindulópontnak számító közép-kínai Vuhan városára korlátozódik: az új fertőzöttek közül 193-at, az új áldozatok közül pedig 32-t innen jelentettek. A Kínában diagnosztizált összesfertőzésközül pedig több mint 49 ezret a 11 milliós városban észleltek, vagyis az esetek több mint 60 százaléka eddig is Vuhanra korlátozódott.

Szigorúbban ellenőrzik a turistákat

Nem mondják ki, de ez már világjárvány - olvassa el a részleteket!

Pekingben vasárnap két fiatal férfit diagnosztizálták az új koronavírus okozta betegséget. A betegek Moszkván keresztül Iránból utaztak a kínai fővárosba. A dél-kínai Kuangtung tartományban egy, a kínai szárazföldet Londonból Hongkongon át megközelítő férfinél mutatták ki a fertőzést. A kelet-kínai Csöcsiang tartományban pedig egy Olaszországból érkező utasnál bizonyosodott be a koronavírus-fertőzés. Ezért Kína a napokban olyan új intézkedéseket vezetett be, amelyek megakadályozhatják, hogy a külföldiek újra bevigyék az országba a koronavírust. Dél-Koreából vasárnap 476 új esetről számoltak be, vagyis több mint kétszer annyi új megbetegedés regisztráltak egy nap alatt, mint Kínában. Az összes fertőzött száma Dél-Koreában ezzel 4212-re nőtt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: