Koronavírus: 15 ezer újabb halálos áldozat

Csütörtök reggelig újabb mintegy 712 ezer új típusú koronavírus-fertőzést regisztráltak világszerte, valamint több mint 15 ezer halálesetet COVID-19-hez köthetően a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

A Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga után újabb vakcina forgalmazását engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság. Részletek itt.

Mindez azt jelenti, hogy az igazolt fertőzöttek száma immár meghaladja a 82,7 milliót, a halálos áldozatoké pedig az 1,8 milliót a vírus megjelenése óta. Mindeddig 46,7 millióan gyógyultak ki a koronavírus-fertőzésből, amely 191 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint ugyanakkor a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, illetve a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Panteleimon, az orosz ortodox egyház püspöke koronavírus-fertőzés gyanús pácienseket vigasztal Moszkvában december 28-án.
Az orosz ortodox egyház püspöke fertőzésgyanús pácienseket vigasztal Moszkvában december 28-án. Fotó: MTI/AP/Moszkvai Hírügynökség/Szofija Szandurszkaja

A pandémia az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 19,74 millió fertőzöttről és 342,3 ezer halottról tudnak a hatóságok. Indiában 10,27 millió fertőzöttet és 148,7 ezer halálos áldozatot, Brazíliában 7,62 millió fertőzöttet és 193,9 ezer halálos áldozat jegyeztek fel csütörtökig.

Ami Európát illeti, Oroszországban 3,1 millióra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig 55,7 ezerre. Franciaországban közel 2,66 fertőzöttet és 64,5 ezer halálos áldozatot, az Egyesült Királyságban 2,44 millió fertőzöttek és 72,7 ezer elhunytat tartanak nyilván. Törökországban immár 2,19 millió a fertőzöttek száma, míg a haláleseteké meghaladja a 20,6 ezret. Olaszországban eddig 2,08 millió fertőzöttet és 73,6 ezer halálos áldozatot jegyeztek fel.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak az új koronavírus (SARS-CoV-2) terjedését, amely a kínai Vuhan városából indult ki. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 95,9 ezer fertőzéses esetet, 4781 halálos áldozatot és 89,8 ezer gyógyultat regisztráltak csütörtökig a helyi egészségügyi hatóságok.

Akár tízszer többfertőzéstörténhetett az év elején a kínai Vuhanban, mint amennyit a tesztekkel ki tudtak mutatni - állítja egy új tanulmány. Minderről társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashat bővebben ide kattintva.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: