Koronavírus-versenyeket rendeznek Amerikában

Fertőzésviadalokat szerveznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egy városában, ráadásul nevezési díjat is szednek - adta hírül pénteken az AP amerikai hírügynökség.

Míg az emberiség nagy része minden erejével azon van, hogy elkerülje a COVID-19 megbetegedést, az alabamai Tuscaloosában dívik a vírusvirtus. A szervezők meghívnak bizonyítottan fertőzötteket az összejövetelekre, a versenyzők pedig leteszik a nevezési összeget, amely annak üti a markát, aki a leghamarabb megfertőződik.

Legalább 1 hónapja tartanak a versenyek

Videóra vették, hogyan védenek a maszkok Látványos és tanulságos felvételeket készítettek amerikai kutatók arról, miként terjednek a köhögéssel vagy tüsszentéssel a levegőbe kerülő folyadékcseppek a lakosság által leggyakrabban használt szájmaszkokon keresztül. Az eredmények, amelyekről ide kattintva olvashat, jól tükrözik, mennyire fontos is valójában a maszkviselés a koronavírus-járvány lassítása okán.

A város tanácsnoka, Sonya McKinstry "eszementnek" minősítette a vírusviadalokat, a helyi tűzoltóparancsnok pedig - aki beosztottjaitól szerzett tudomást az összejövetelekről - egyszerűen nem hitte el, hogy ilyesmi létezhet. Némi ellenőrzés után azonban kiderült, hogy nem alaptalan híresztelésekről van szó, hanem valós történésekről. Egy helyi orvos, Ramesh Peramsetty közölte, hogy már egy hónapja hall a versenyekről. Akkor adott végképp hitelt a híreszteléseknek, amikor a labortesztek ismertetésekor akadtak olyan fiatalok, akik nagyon megörültek annak, hogy fertőzöttek, és akadtak olyanok is, akiket elszomorított, hogy mentes szervezetük a kórokozótól.

A koronavírus-versenyek elsősorban az egyetemisták körében váltak népszerűvé. Fotó: Getty Images
A koronavírus-versenyek elsősorban az egyetemisták körében váltak népszerűvé. Fotó: Getty Images

Az alabamai egyetem vezetői közleményt adtak ki, amelyben megerősítették, hogy hozzájuk is eljutott az összejövetelek híre, és mindent elkövetnek, hogy a hallgatókat felvilágosítsák azok veszélyeiről. Hozzátették, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, de egyelőre egyetlen hallgatójukról sem bizonyosodott be, hogy jelen volt a rendezvényeken.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem adatai szerint a koronavírusnak jelenleg az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 2,7 milliónál is több. Ott a legmagasabb a halálos áldozatok száma is, immár megközelíti a 130 ezret, ezért is különösen döbbenetes, hogy többen jó ötletnek tartják az ilyen versenyeket.

Kezd felpörögni a magyarok utazási kedve, egyre több a foglalás, de összességében még mindig jócskán elmarad a tavalyitól. De érdemes-e abban reménykedni, hogy a járvány után fillérekből megúszhatjuk a nyaralást? Ennek járt utána az nlc.hu .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)