Koronavírus-gyanús családot vizsgálnak Magyarországon

A négytagú családot a balassagyarmati kórházban tartják megfigyelés után, miután olaszországi útjukról hazaérkezve ketten is rosszullétre panaszkodtak.

Bár Európa-szerte egyre nő az új típusú koronavírussal fertőzött betegek száma, Magyarországon továbbra sincs megerősített eset - legalábbis egyelőre. A balassagyarmati önkormányzat néhány órája Facebookon osztotta meg a hírt, miszerint a Dr. Kenessey Albert Kórház fertőző osztályán vizsgálnak egy családot a Komárom-Esztergom megyei tisztifőorvos döntése értelmében.

Megállítja-e a tavasz a koronavírust? A koronavírus a hideg, nyirkos időt szereti, így sok szakember arra számít, a tavasz, de még inkább a nyár beköszöntével szép lassan kifullad a járvány. De valóban van értelme az egyre melegedő hőmérséklettől várni a megváltást? Ennek jártunk utána korábbi cikkünkben.

"Közülük egyelőre egyikük sem mutat típusos tüneteket, de két fő esetében rosszullét és a nemrég történt olaszországi tartózkodásuk miatt a teljes családot megfigyelés alatt tartják. Jelenleg a vizsgálati (vér, orr és szájnyálkahártya) eredményekre várnak az orvosok" - írják a közleményben.

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház épülete. Fotó: Facebook - Balassagyarmat Városháza
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház épülete. Fotó: Facebook - Balassagyarmat Városháza

A bizonyítottan koronavírusos betegeket a fővárosba szállítják

Azt nem közölték, hogy az érintett család hol lakik, de két megye jöhet szóba, a balassagyarmati kórház ugyanis Komárom-Esztergom és Nógrád megye területi ellátásáért felel. A tájékoztatás szerint amennyiben pozitív lesz a koronavírus-tesztjük, akkor a betegek automatikusan átkerülnek a fővárosi Szent László Kórházba.

A közvetlen hozzátartozók, illetve azok a személyek, akikkel érintkeztek, de nem lesz pozitív a leletük, karanténba kerülnek az illetékes megyei tisztifőorvos által elrendelt helyen. Ez lehet az otthonuk, de hivatalos intézmény is. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatást nyújt majd a balassagyarmati városháza és a Dr. Kenessey Albert Kórház is.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: