Kevesebb az influenzás beteg

Az előző héten felére csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma.

Visszavonulóban az influenzajárvány

A március 12-18. közötti időszakban, a három munkanapból álló héten az országban 47 százalékkal kevesebben, 23 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

Egyre kevesebb az influenzás beteg, influenza influenzaszezon influenzaszerű tünetek influenzajárvány ÁNTSZ fertőző betegségek
Leginkább gyermekek betegedtek meg az elmúlt héten

Sok gyerek betegedett meg A betegek 23,0%-a gyermek, 33,9%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 29,9%-a, 13,2%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. Továbbra is a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között volt a legmagasabb az influenzaszerű megbetegedések előfordulási gyakorisága.

Csökkent a betegek száma

Az orvosok jelentései szerint a 11. héten valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A jelentés szerint szintén csökkent (30,8 százalékkal) azok száma, akik kórházi ápolásra szorultak a betegség miatt.

Az influenzás megbetegedések miatt az ország számos kórházában, ápolási intézményében továbbra is látogatási tilalom van érvényben. Hogy melyek ezek az intézmények, kiderül az ÁNTSZ honlapjáról.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)