Járványveszély miatt bezárt az egri uszoda

Az intézkedésre azért volt szükség, mert a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az elmúlt hétvégén Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében játszott.

WHO: Fel kell készülni a világjárványra A világnak fel kell készülnie egy esetleges világjárványra az új koronavírus gyors terjedése miatt - hívta fel a figyelmet Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. Részletek itt.

Tulajdonosi döntés alapján szerda reggel 6 órától bezárattam a Bitskey Aladár Uszodát, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés nem történik meg - közölte az Egri Ügyek megkeresésére Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. A 24.hu azt írja, a városvezető az után döntött így, miután kiderült: a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az elmúlt hétvégén az észak-olaszországi Brescia városában játszott, amely a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében van.

Járványveszély miatt bezárták az egri uszodát.
Járványveszély miatt bezárták az egri uszodát. A kép illusztráció, forrás: Getty Images

Kérdőívet töltettek ki velük

Az egri pólósokat csak rövid orvosi ellenőrzésnek vetették alá a budapesti reptéren, majd szabadon távozhattak Egerbe. Szécsi Zoltán, a ZF-Eger elnöke úgy nyilatkozott: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélye alapján már kedd este edzést tarthatott a csapat az uszodában. A Heves megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának munkatársai mindössze egy kérdőívet töltettek ki velük a koronavírus kapcsán.

Mirkóczki Ádám egyébként már hétfő kora reggel jelezte a Belügyminisztériumnak, hogy a játékosokkal együtt szurkolók is voltak Bresciában. A tárca úgy tájékoztatta a polgármestert, hogy a játékosok maradjanak otthon, ne engedjék be őket az uszodába.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső