Járványveszély miatt bezárt az egri uszoda

Az intézkedésre azért volt szükség, mert a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az elmúlt hétvégén Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében játszott.

WHO: Fel kell készülni a világjárványra A világnak fel kell készülnie egy esetleges világjárványra az új koronavírus gyors terjedése miatt - hívta fel a figyelmet Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. Részletek itt .

Tulajdonosi döntés alapján szerda reggel 6 órától bezárattam a Bitskey Aladár Uszodát, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés nem történik meg - közölte az Egri Ügyek megkeresésére Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. A 24.hu azt írja, a városvezető az után döntött így, miután kiderült: a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az elmúlt hétvégén az észak-olaszországi Brescia városában játszott, amely a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében van.

Járványveszély miatt bezárták az egri uszodát.
Járványveszély miatt bezárták az egri uszodát. A kép illusztráció, forrás: Getty Images

Kérdőívet töltettek ki velük

Az egri pólósokat csak rövid orvosi ellenőrzésnek vetették alá a budapesti reptéren, majd szabadon távozhattak Egerbe. Szécsi Zoltán, a ZF-Eger elnöke úgy nyilatkozott: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélye alapján már kedd este edzést tarthatott a csapat az uszodában. A Heves megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának munkatársai mindössze egy kérdőívet töltettek ki velük a koronavírus kapcsán.

Mirkóczki Ádám egyébként már hétfő kora reggel jelezte a Belügyminisztériumnak, hogy a játékosokkal együtt szurkolók is voltak Bresciában. A tárca úgy tájékoztatta a polgármestert, hogy a játékosok maradjanak otthon , ne engedjék be őket az uszodába.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: