COVID-túlélő: "óriásit hibáztunk"

Hetekig küzdött életéért egy nő, aki egy családi születésnapi ünnepségen kapta el a koronavírus-fertőzést. Az összejövelen 10-en vettek részt, de azóta csak családi tragédiaként emlékeznek az eseményre - az ugyanis két idős hozzátartozójuk életébe került.

"Óriásit hibáztunk, én ezt nem kívánom senkinek" - nyilatkozta az RTL Klub Híradójának Rózsa Beáta. A paksi nő elmondása szerint nagymamájának 86. születésnapját ünnepelték március elején, az eseményen 10-en vettek részt, és mindannyian elkapták a koronavírust .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek, koronavírus halottak, koronavírus magyar áldozatok,
Utoljára ünnepelhetett együtt a magyar család.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A közös tortaevés alatt fertőződhettek meg

A nő beszámolója szerint a család már egy éve szigorúan betartja a járványügyi előírásokat, és szinte alig találkoztak - a születésnap miatt tettek kivételt. Maszkot mindenki vitt magával, a közös tortaevés idejére azonban levették. Ez pedig nagy hiba volt, ugyanis csak utólag derült ki, hogy az egyik családtag már 2 héttel azelőtt elkapta az új típusú koronavírust , erről azonban nem szólt senkinek - emlékezett vissza Rózsa Beáta.

Ketten is meghaltak

Ilyen a helyzet egy COVID-osztályon - nézze meg a képeket!

Elsőként a 86 éves nagymama vesztette életét. Nem sokkal később Beáta édesapját és édesanyját súlos tünetekkel szállították kórházba, majd ő maga is a COVID-osztályra került. 40 fokos láza és kétoldali tüdőgyulladása volt. A nő hetekig küzdött az életéért, csak oxigénmaszkkal tudott lélegezni és szteroidokkal kezelték. A 45 éves, 3 gyermekes nő és édesanyja végül sikeresen legyőzték a kórt. Beáta 72 éves édesapja azonban nem járt sikerrel.

A nő azért mesélte el történetét, hogy mások tanuljanak belőle. Úgy fogalmazott, ők ezt már nem tudják visszacsinálni, de ha csak 2 család az ő beszámolója miatt dönt úgy, hogy inkább nem szervez összejövetelt a koronavírus-járvány idején, akkor már lehet, hogy sikerül megmenteni néhány életet.

Siralmasnak nevezte a helyzetet egy neve elhallgatását kérő orvos, aki egy hónapja dolgozik koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztályon. Olvassa el a részleteket!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: