A magyarok kevésbé félnek a járványtól

Bár a legtöbb európai országban a koronavírustól fél leginkább a lakosság, a magyarok csupán a hatodik helyen említették a legfőbb aggodalmaik listáján.

Tíz éve havi rendszerességgel végzik el a What Worries the World kutatássorozatot, amelyben arra kíváncsiak, mi az első számú félelme a világ állampolgárainak. Nem meglepő módon a legnagyobb félelmet sokaknak a koronavírus jelenti: az Ipsos által mért 27 országból 14 esetében ez áll első helyen a rangsorban.

A korrupciót és az egészségügy helyzetét nagyobb gondnak tartjuk

Magyarországon a hatodik legmagasabb említésével továbbra sem sorolható a főbb aggodalmak közé a koronavírus, mindössze a megkérdezettek ötöde aggódik miatta. Áprilisban ugyan még mi is a világjárványt tartottuk a fő veszélynek, június óta csak a 6. illetve 7. helyen található meg a rangsorban. Az utolsó felmérés szerint az oroszok után a magyar lakosság tulajdonít legkisebb jelentőséget a társadalmat érő fenyegetések közt a COVID-nak.

Nem a járványt tartják a legnagyobb veszélynek a magyarok. Fotó: Getty Images
Nem a járványt tartják a legnagyobb veszélynek a magyarok. Fotó: Getty Images

A magyarországi félelmek legfőbb tárgya az egészségügy helyzete, amelyet a megkérdezettek 59 százaléka jelölt meg veszélyként. Második helyen a korrupció végzett 53 százalékkal, míg a szegénység és társadalmi különbségek végzett a harmadik helyen 46 százalékkal. az oktatás helyzetét és a munkanélküliséget is többen tartják veszélyesnek, mint a járványt.

A 19 ezer felnőtt válaszadó megkérdezésével készült mérése alapján a világ lakosságának 39 százaléka véli úgy, hogy az országukban jó irányba haladnak a dolgok. A legelégedettebb országok közt Szaud-Arábia, Malajzia, India és Ausztria érdemel említést, míg a másik végletet Dél-Afrika, Belgium, Chile, az Egyesült Államok és Magyarország jelentik.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30 °C
Minimum: +19 °C

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Záporok, zivatarok nagy számban főként a középső harmadban várható, melyeket elsősorban felhőszakadás, illetve erős, néhol viharos széllökés kísérhet. Az északias szél egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Fronthatásra nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra