Sztárok, akiknél mellrákot diagnosztizáltak

A mellrák a híres embereket sem kerüli el. Példájuk azonban azt mutatja, hogy ki lehet gyógyulni a rettegett betegségből!

Cynthia Nixon

A Szex és New York Mirandájaként világhírűvé vált amerikai színésznőnél 2006-ban mutatott ki rosszindulatú elváltozást egy mammográfia vizsgálat: lumpektómia (emlőmegtartó műtét) és sugárkezelés után épült fel, 40 éves volt ekkor. A megbélyegzéstől tartva eleinte titkolta a betegségét, de 2008-ban a Good Morning America című tévéműsorban mesélt küzdelmeiről, és azóta elkötelezett szószólója a mellrákkal kapcsolatos felvilágosításnak. Történetével a veszélyeztetett nőkhöz szeretne eljutni: saját példáján keresztül bemutatni, hogy életmentő lehet az időben történő kiszűrés.

Azemlőráktüneteiről és kezelési lehetőségeiről részletesen itt olvashat!

Kylie Minogue

Az ausztrál világsztár énekesnő mellrákját 2005 májusában, néhány nappal a 37. születésnapja előtt diagnosztizálták, az éppen futó Showgirl - The Greatest Hits című turnéja közepén. Rögtön megműtötték Melbourne-ben, majd Franciaországban részesült kemoterápiában. Betegségére óriási médiafigyelem irányult, amikor pedig felépülése után, alig másfél évvel az operációt követően újrakezdte félbehagyott koncertsorozatát, azemlőrákelleni küzdelem hőseként ünnepelték. Kylie a mai napig aktív felvilágosító munkát végez, tevékenységéért a brit Anglia Ruskin Egyetem 2011-ben tiszteletbeli doktorrá avatta.

Christina Applegate

A közismert színésznő, a Rém Rendes Család Kellyje, 36 éves volt, amikor 2008-ban mellrákot állapítottak meg nála. Esetében a mammográfia mellett MRI vizsgálatra is szükség volt, és szerencsére még korai stádiumában kiderült a betegsége. Amikor aztán a BRCA vizsgálata - a mellrákban szerepet játszó BRCA-1 és BRCA-2 nevű gének sérülésére irányuló szűrés - pozitív eredményt hozott, mindkét melle teljes eltávolíttatása mellett döntött, hogy teljesen elejét vegye a rák esetleges kiújulásának. Saját története tanulságai alapján azért harcol, hogy minél több nő hozzáférhessen a mammográfián túli vizsgálatokhoz, az MRI-hez és a genetikai szűréshez.

36 éves volt, amikor mellrákot állapítottak meg nála.
36 éves volt, amikor mellrákot állapítottak meg nála

Halász Judit

A Vígszinház Kossuth- és Jászai-díjas színésznője 2000-ben, egy szűrővizsgálaton szembesült vele, hogy mellrákja van. Két műtéten, kemoterápián és célzott gyógyszeres kezelésen esett át. Kezdetben nem szerette volna megosztani a történetét a nyilvánossággal, de a sorstársi támogatás erejét megtapasztalva később megváltozatta döntését, hogy tapasztalataival ő is segítséget nyújthasson másoknak. 2008-ban részletesen beszélt betegségéről és felépüléséről a Rákgyógyítás című lapnak, hogy minél többek figyelmét felhívja a szűrések fontosságára, saját példájával bizonyítva, hogy az időben diagnosztizált daganat legyőzhető.

Tallós Rita

Nyíltan mesél a betegségéről Tallós Rita is, akit a legtöbben a Jóban Rosszban című szappanoperából ismerhetnek, amelynek 2009-ig volt a szereplője. A színésznőnél 2012 októberében, 51 éves korában diagnosztizálták az emlőrákot, egy hónap múlva műtötték, majd kemoterápiát és sugárkezelést is kapott. A terápia után több fórumon is megosztotta tapasztalatait: az mondja, a gyógyulás két fontos tényezője, hogy az ember ne hagyja, hogy a betegség magával rántsa, és a támogató környezet.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: