Méhmióma elleni készítmény kapott pozitív hatósági véleményt

Pozitív európai hatósági véleményt kapott a Richter Gedeon Nyrt. méhmióma elleni készítménye, mely várhatóan 2012 elején megkaphatja az európai uniós forgalomba hozatali engedélyt.

A gyógyszercég pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy a kizárólagos tulajdonában álló leányvállalata, a PregLem által kifejlesztett készítményre az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki és annak elfogadását ajánlotta a méhmióma enyhébb és súlyosabb tüneteinek műtét előtti kezelésére.

Ha az Európai Bizottság elfogadja a javaslatot, a PregLem várhatóan 2012 elején kapja meg a gyógyszer összes európai uniós tagállamra érvényes forgalomba hozatali engedélyét.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: