Megkönnyebbülés prosztata-megnagyobbodásban szenvedő férfiaknak (x)

Kellemetlen percek az illemhelyiségben, feszültséggel teli órák napközben, álmatlan éjszakák és fárasztó másnapok...

Gyakran úgy tűnik, hogy a prosztata-megnagyobbodás következtében kialakuló vizelési zavarok életünk minden pillanatában jelen vannak, a velük járó kellemetlenségektől pedig sosem szabadulhatunk meg igazán.

Benignus prostata hyperplasia (BPH)

Bár az előfordulásának gyakorisága a genetikai háttértől és a szexuális aktivitástól is függhet, a prosztata megnagyobbodása a férfiak többségénél alapvetően az életkor előrehaladtával jelentkezik: míg 40 éves kor alatt csak ritkán okoz tüneteket, a 60 év feletti férfiaknak már csaknem a fele találkozott a BPH okozta kellemetlenségekkel. Tünetek terén a hiperplázia kifejezetten változatosnak mondható: a megnagyobbodott prosztata miatt szenvedő betegek panaszai közt leginkább a gyakori, sürgető vizelési inger, a préseléssel indított, nehéz vizelés és gyenge vizeletsugár szerepel, ugyanakkor hólyagfájdalmak, vizelettartási nehézségek, utócsepegés, kritikus esetben pedig a vizelet pangása is előfordulhat.

prosztata

Kényszerű életmódváltás

A prosztata hiperplázia jelentős mértékben befolyásolja a mindennapokat is, hiszen a vizelési panaszokkal küzdő férfiak számára egy munkahelyi megbeszélés vagy egy mozifilm is komoly kihívásokat tartogat, nem beszélve a hosszabb autóutakról és a be nem tervezett pihenőkről, melyek gyakran pillanatnyi megkönnyebbülést sem hoznak.

Élet prosztata-megnagyobbodással

Szerencsére nem kell beletörődnünk a prosztataproblémákkal járó kellemetlenségekbe, hiszen a tünetek enyhítésére számos házi praktika és gyógyszer áll rendelkezésünkre: a megfelelő étrend (olajos magvak, lenmag, tökmag, kelbimbó), rendszeres könnyű testmozgás és a hólyag gyakori ürítése mellett hatékony, növényi eredetű gyógyszerek is rendelkezésünkre állnak. A szabalpálma termésének kivonata lágykapszula formájában, rendszeresen adagolva már hat hét alatt enyhítheti a kínzó vizelési panaszokat, és akár éveken át is szedhető, így tartós változást hozhat a feszültséggel teli hétköznapokba.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: