Megduplázódhat a rákosok száma

Húsz év alatt majdnem a kétszeresére nőhet a rákos esetek száma világszerte - áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi rákkutatási szervezetének (IARC) friss jelentésében.

2018-ban 18,1 millió embernél állapítottak meg rákot világszerte, közülük 9,6 millióan haltak meg . 2040-ben pedig várhatóan mintegy 29-37 millió embernél alakul ki majd ki rosszindulatú daganat - állapította meg a szervezet.

rák, rákos beteg, daganat, tumor, daganatos betegség,
Húsz éven belül megduplázódhat a rákosok száma. Fotó: iStock

Ezért lesz több rákos

Egyre több a rákos Európában - részletek itt!

Az esetszám emelkedésének legfőbb oka a világ népességének növekedése és idősödése, de fontos szerepet játszanak bizonyos életmódbeli tényezők is - mondta Michael Baumann, a német rákkutatási központ (DKFZ) vezetője, aki szintén hasonló emelkedésre számít. A kutató azt javasolja az embereknek, hogy tegyék egészségesebbé az életmódjukat.

"Ha az emberek kerülik az elhízást, rendszeresen mozognak, egyáltalán nem vagy csak ritkán fogyasztanak alkoholt, egészséges ételeket esznek, a rák ellen ajánlott minden oltást beadatnak és minden ajánlott óvintézkedést megtesznek, akkor a rákos esetek 40 százaléka megelőzhető" -véli a szakértő.

A világjelentés szerint a rák túlélése egy jóléti kérdés. Ez azt jelenti, hogy a szegényebb országok betegei, valamint a gazdag országok szegényebb rétegeihez tartozó rákosok kevesebb eséllyel gyógyulnak meg . 2000 és 2015 között az alacsony jövedelmű országokban csupán 5 százalékkal csökkent a rákos betegek halálozási esélye, míg a magas jövedelmű országokban 20 százalékos mérséklődés figyelhető meg.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)