Ezeknél a daganatoknál a legnagyobb az esély a túlélésre

A daganatos betegségekkel kapcsolatban sok emberben még mindig az az elképzelés él, hogy a diagnózis egyenlő a halálos ítélettel, és a betegnek esélye sincs többé teljes életet élni. Bár az valóban igaz, hogy a daganatok követelik a világon a legtöbb emberéletet, de bizonyos betegségeknél jóval nagyobb a túlélési arány.

Természetesen, ez számos dologtól függ: például a beteg általános egészségi állapotától, az esetleges áttétektől, a daganat stádiumától. Ugyanakkor, minél korábban fedeznek fel egy betegséget, annál jobbak a gyógyulási esélyek. A jól kezelhető daganatok közé általában azokat sorolják, melyeket viszonylag könnyen fel lehet fedezni, melyek ritkábban képeznek áttéteket, melyek kevésbé agresszívak, lassabban növekednek illetve, melyek jól reagálnak a különböző kezelésekre.

A prosztata daganatai például viszonylag lassan növekednek, gyakran semmilyen problémát nem okoznak, és előfordulhat, hogy semmilyen beavatkozásra nincs szükség a kezelésükhöz. Annak esélye, hogy a prosztatadaganat áttéteket képezzen, viszonylag alacsony. A prosztata elváltozásai gyakran már korán figyelmeztetnek az esetleges daganatokra, például úgy, hogy a vizeletürítési szokások megváltoznak vagy a vizelet véres lesz.

Egyes daganatok könnyen felfedezhetőek és túlélhetőek

Egyes daganatok könnyen felfedezhetőek és túlélhetőek A pajzsmirigydaganatok esetében is a lassú növekedés és a könnyű diagnosztizálás teszi lehetővé a viszonylag egyszerű terápiát, ráadásul, amennyiben a pajzsmirigyet a daganat miatt el kell távolítani, a későbbiekben gyógyszerekkel pótolhatóak az általa előállított hormonok. A pajzsmirigydaganat egy veszélyesebb altípusa, melynél jóval magasabb a halálozási arány, meglehetősen ritka. Apajzsmirigyelváltozásait gyakran éppen a betegek maguk veszik észre, a nyakon kialakuló dudor vagy duzzanat utalhat erre.

A 10 legveszélyesebb daganattípus A hererák is nagyon jól kezelhető műtét segítségével, különösen, ha a korai szakaszban fedezik fel. Ilyenkor "egyszerűen" eltávolítják az érintett herét. Ha csak az egyik here eltávolítása indokolt, a másik még mindig annyi hormont és ondót termelhet, hogy a továbbiakban is van lehetőség a zavartalan szexuális életre, a gyermeknemzésre. A különböző kezelések (például a kemo- vagy sugárterápia, esetleg a kombinált terápia) még az előrehaladottabb daganatok esetén is biztosíthatják a túlélést. A hereráknál is nagyon fontos a korai diagnózis, és a férfiak rendszeres önvizsgálatának nagy szerepe lehet ebben.

A melanoma esetében is a korai felfedezésnek és az időben megkezdett kezelésnek köszönhető, hogy sok beteg viszonylag könnyen és gyorsan "meggyógyul". A bőrön található elváltozásokat ugyanis sokszor szabad szemmel is észre lehet venni, sőt a szakemberek biztatják is az embereket erre. Ha a daganat még nem terjedt tovább a bőr mélyebb rétegeibe, akkor műtéttel eltávolítható. Azonban ha már áttéteket képzett, akkor a gyógyulási esélyek sokkal rosszabbak.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)