Diabétesz edukáció: tanácsok, mérés, kezelés. (x)

A diabétesszel élők is teljes életet élhetnek, ehhez azonban a megfelelő kezelés és odafigyelés szükséges. Minden, amiben a Roche és az Accu-Chek termékek segítséget tudnak nyújtani.

A Roche Diabétesz Online Diabétesz Edukáció tréningsorozata dietetikai, illetve mozgásterápiás ismereteket nyújt a cukorbetegség önmenedzseléséhez és az életminőség javításához, elsősorban az inzulinos pácienseknek. A sorozat 12 interaktív részből áll, amelyek ismertetik a cukorbetegséget és annak kezelésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a szövődményeket és a vércukor-önellenőrzés fontosságát. Az epizódokból megismerheti a hatékony étrendi kezelést és a helyes étkezési szokásokat is, de szóba kerülnek az egészségmegőrző táplálkozás tudnivalói, a szénhidrátok típusai, illetve azok vércukoremelő hatásai. Fontos szerepet kap a szénhidrátszámolás, valamint, hogy mire kell figyelni az inzulinkezelés és az étkezés összehangolása során.

Mindezek mellett hasznos elméleti és gyakorlati tanácsokat kaphat a cukorbetegség-kezelésében kulcsfontosságú mozgásterápia elsajátításához és gyakorlásához. A tréningsorozat egymásra épülő részekből áll, amelyek csak sorrendben megtekinthetők. Minden rész végén tudásteszt található, a teljes tréning sikeres elvégzését követően a hasznos gyakorlati tudnivalók mellett egy elismerő oklevelet is kapnak a résztvevők. Az Online Diabétesz Edukáció tréningsorozat a www.diabetesedukacio.hu oldalon érhető el, és regisztrációhoz kötött. Ha Önnek már van Accu-Chek vércukormérője, akkor a regisztráció ingyenes, de a regisztráció során is vásárolhat készüléket, illetve egyszeri regisztrációs díj ellenében is elvégezhető a tréning.

És hogy milyen legyen a vércukormérő?

A pontos és megbízható Accu-Chek Instant legújabb, tavaly ősszel bevezetett verziója még további fontos kényelmi funkciókkal bővült. A tesztcsík eltávolító funkció például nem csupán egyszerűbbé, de higiénikusabbá is teszi a vércukormérést. A készülékben 720 korábbi mérés eredményét tárolhatja dátummal, időponttal, és a 7/30/90 napra számolt átlagértéken túl már a 14 napos átlag is rögtön lekérdezhető. Készülék kicsi, egyszerűen kezelhető, és a mérés eredménye könnyen értelmezhető, a mérő ugyanis egy ún. céltartomány-kijelzőn is mutatja, hogy az éppen mért eredmény mennyire felel meg a beállított egyéni célértéknek. Lehetőség van a mért adatok kimentésére, például egy laptopra, illetve azok elküldésére a kezelőorvosnak. A mérő összekapcsolható a mobiltelefonon futó, ingyenes Diabétesz Kliens Program (DKP) alkalmazással: a program számontartja a következő gyógyszerkiváltás, kontrollvizsgálat, vagy éppen az inzulinbeadás időpontját, és figyelmeztet is, ha azok elérkeznek.

A cikket az Accu-Chek vércukormérők gyártója, a Roche Magyarország Kft. támogatta.


A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: