Komoly áttörés a melanoma elleni harcban

Óriási áttörést hozhat a rák elleni küzdelemben a BioNTech rák elleni, kísérleti vakcinája.

Elsőként egy melanómás beteg kaphatta meg a BioNTech rák elleni, kísérleti vakcináját. A BNT111-et a vizsgálat során egy immunológiai szerrel, a Libtayoval kombinálták. A tájékoztatás alapján a BNT111-01 vizsgálatot a BioNTech a Regeneronnal együttműködve végzi, azt több uniós ország - Spanyolország, Németország, Olaszország és Lengyelország - is jóváhagyta.

Agresszív bőrrák: ilyen a melanóma Mivel korán áttéteket képez, azok élhetik túl, akiknél időben felfedezik. Kattintson a részletekért.

120 beteget vonnak be

Tesztelik majd, hogy hogyan működik két szer együtt, valamint, hogy mennyire hatékonyak és biztonságosak. Külön-külön, és együtt is értékelik majd az alkalmazott hatóanyagokat. "Célunk, hogy kihasználjuk az immunrendszer erejét a rák és a fertőző betegségek ellen. Sikerült demonstrálnunk az mRNS vakcinákban rejlő lehetőségeket a COVID-19 kezelésében. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a rák globális egészségügyi fenyegetés, még a jelenlegi világjárványnál is rosszabb" - mondta Özlem Türeci, a BioNTech társalapítója.

melanóma, rák, kísérleti vakcina, BioNTech
Elsőként egy melanómás beteg kaphatta meg a BioNTech kísérleti vakcináját Forrás: GettyImages

Óriási áttörést jelenthet

Az mRNS-alapú oltások az elképzelések szerint rugalmasságuknak köszönhetően daganatos megbetegedések ellen is bevethetőek lehetnek, akár személyre szabott rákvakcinák formájában is. Bár a daganatos megbetegedések és a koronavírus által okozott betegség nagyon messze állnak egymástól, az alapelv, hogy a vakcinában bejuttatott hírvivő RNS segítségével tanítsuk meg az immunrendszert a védekezésre, elméletileg itt is működhet, ahogy további, jelenleg még gyógyíthatatlan betegségnél is.

Idén két további programot tervez indítani kísérleti mRNS-vakcináival a BioNTech, amely törekszik arra, hogy onkológiai termékcsaládját minél gyorsabban kifejlessze, a következő öt évben további vakcinák juthassanak el a klinikai fejlesztés késői szakaszába, és minél előbb a piacra dobhassák ezeket az oltóanyagokat.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: