Újdonság: már a neten is követheti hozzátartozója vérnyomásértékeit!

Egy forradalmian új szolgáltatást mutattak be szerdán egy fővárosi sajtótájékoztatón, melynek segítségével lényegesen csökkenthető a magas vérnyomás és vércukor okozta halálozások száma. Az egészségmegőrzési távfelügyelet rendszerét megújító szolgáltatást egészségpénztárral is igénybe lehet majd venni.

A november második felétől igényelhető Medistance egészségmegőrzési távfelügyeleti szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a kezelőorvos a szokásos vizitek közti időszakban is megbízható adatokat kapjon páciense vérnyomás és vércukor adatairól.

VérnyomásA rendszer működése rendkívül egyszerű: az otthoni vérnyomás- és vércukor mérőkészülékekkel elvégzett mérések adatai az új eszköz segítségével mindössze egy gombnyomással továbbíthatók egy szerverre, így az említett adatokról a kezelőorvos vagy hozzátartozók azonnal értesülhetnek. A szorosabb kontroll előnye, hogy jobb gyógyszerbeállítást tesz lehetővé, így a hagyományosan 4-8 hétig tartó "kísérletezési" idő akár a felére csökkenhet - hangzott el a sajtóeseményen.

"Magyarország beteg ország: a szív- és érrendszeri megbetegedésekben a KSH adatai szerint évente közel 60 ezer ember hal meg, pedig rendszeres méréssel, kontrollal ez a szám akár 30 százalékkal is csökkenthető lenne" - nyilatkozta Kocsis Gábor, a szolgáltatást biztosító cég ügyvezető igazgatója.

Az új távgyógyászati eszköz bárhol használható, ahol van mobilszolgálat, hiszen a szolgáltatás GSM alapú adatátvitellel működik, egész Európában egységes előfizetési díjért. A mért és összegyűjtött adatok egy webes felületen tekinthetők meg, melyhez csak azok férhetnek hozzá, akik számára azt engedélyezzük (háziorvos, hozzátartozó).

Mi az a telemedicina? A távközlési és informatikai technológiák alkalmazása az egészségügyi ellátás javítása érdekében akkor, amikor a résztvevők között lényeges távolságot kell áthidalni. A szolgáltatást támogatja az a FŐNIX-MED Zrt. által kidolgozott egészségügyi információs call center, mely azt is lehetővé teszi, hogy a beérkezett adatokat egy szakértői gárda rendszeresen monitorozza, szükség esetén a sürgősségi ellátási rendszer megfelelő egységét riassza.

A Medistance nemcsak a megelőzésben jelent hatalmas újítást, de az idősek gondozásában is hiánypótló segítség lehet a családtagok számára.

További információ: www.medistance.hu

Animáció: HáziPatika.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)