Kezünk ezt árulja el egészségünkről

Testünk számos különböző tünettel próbálja számunka jelezni, ha egészségünkkel valami nincs rendben. Érdemes néhány pillantást vetni például a kezünkre is, és időben észrevenni az árulkodó jeleket.

Ízületi gyulladás

Egy arthritisről és a reumáról publikált tanulmány szerint azokat az embereket fenyegeti jobban az oszteoartrózis (ízületi kopás), akiknek gyűrűs ujja hosszabb, mint a mutatóujja. Ez a tulajdonság a kutatás szerint megháromszorozza az ízületi gyulladás kialakulásának veszélyét.

Parkinson-kór

Az úgynevezett mikrográfia , azaz a remegős, apró betűs kézírás gyakran a Parkinson-kór egyik korai jele. Ha tapasztaljuk, hogy kézírásunk megváltozik, érdemes konzultálni orvosunkkal. De a kézremegés is gyakori tünet lehet. Persze, egyáltalán nem biztos, hogy Parkinson-kór okozza, de ha észrevesszük, hogy kezünk akkor is remeg, amikor egyáltalán nem mozgatjuk, akkor forduljunk orvosunkhoz.

Kezeink egészségünkről árulkodhatnak
Kezeink egészségünkről árulkodhatnak

Hipotireózis

A duzzadt ujjak és az ízületi fájdalom pajzsmirigy-problémára is utalhat. Ha a tünetek hosszú távon fennállnak, mindenképpen konzultáljunk orvosunkkal.

Vesebetegség

A körmön keresztbe húzódó, vagyis a körömággyal párhuzamos fehér csíkok, az úgynevezett Muehrcke-vonalak a többi között vesebetegségre is utalhatnak. A kanálszerűen felfelé pöndörödő körmök pedig gyakran vashiányt jeleznek, ami pedig gyakran valamilyen vesebetegséggel jár együtt.

Komoly bajt jelez a kéz zsibbadása - részletekért kattintson !

Szívbetegség

A Lancet orvosi lapban közzétett 2015-ös tanulmány szerint kézfogásunk erőssége arról árulkodhat, hogy veszélyeztet-e bennünket szívroham vagy stroke. A gyengébb kézrázás összefüggésbe hozható a halálos szívbetegségekkel.

De kezeink arról is árulkodhatnak, hogy veszélyeztet-e bennünket a magas vérnyomás. Egy 1993-as tanulmány megállapította, hogy az emberek, akiknek örvény mintájú ujjlenyomatuk van, nagyobb valószínűséggel küzdenek majd magas vérnyomással.

Az úgynevezett dobverőujjak - mikor a kéz- vagy lábujjak végei megnagyobbodnak - bizonyos tüdőbetegségek jelei is lehetnek, de veleszületett szívbetegségekben is megfigyelhetőek.

Májbetegség

Ha sötétvörös vagy lilás foltok jelennek meg a tenyerünkön, akkor ez májfunkciónk zavarára utalhat. Ha a jelenség nem múlik el, érdemes orvoshoz fordulnunk.

Cianózis

A cianózis a bőr vagy nyálkahártya kék, illetve lila elszíneződése, amely a bőrfelszín közeli szövetek alacsony oxigénszintjének következménye. A cianózis mindig valamilyen más egészségügyi állapotnak, betegségnek a tünete, kísérőjelensége. Jelezhet például asztmát, tüdőgyulladást vagy szívbetegséget is. Természetesen akár a hidegtől is bekékülhetnek kissé a kezeink, ez azonban csak átmeneti állapot, szemben a cianózissal, amely hőmérséklettől függetlenül jelentkezhet. A tünet megjelenésével minél előbb forduljunk orvoshoz!

Forrás: care2.com

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: