Hányás, hasmenés: mi állhat a tünetek mögött?

Az egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk, a Betegséglexikon ismét bővült: az utóbbi időben a tünetekről szóló bejegyzésekkel egészítettük ki a gyűjteményt - így például a hányással, hasmenéssel.

Dr. Hidvégi Edit gyermek- és felnőttgyógyász, gasztroenterológus segítségével két új szócikk került fel a HáziPatika.com-ra , melyeknek a kisgyermekesek ugyanúgy hasznát vehetik, mint az egészségtudatos felnőttek.

Tudta például, hogy hasmenésről csak akkor beszélhetünk , ha valakinek naponta háromnál többször van széklete, és az a megszokottnál hígabb? És tisztában van azzal, hogy a hányás mögött nem csak a fertőzések állhatnak , hanem a gyomor túlterhelése, a reflux vagy egyes köptetőnek, kemoterápiás gyógyszerek használata.

Hogy ne maradjanak kérdései, olvassa el a két bejegyzést:

Jó egészséget kívánunk!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: