A vesefertőzés tünetei

A vesefertőzések leggyakrabban kezeletlen húgyúti fertőzésből alakulnak ki. Ilyenkor a betegség a húgyhólyagból a vesék felé terjed. Szerencsére szájon át szedhető antibiotikumokkal jól kezelhető. Az alábbi tünetek jelezhetik.

Égő érzés vizelésnél

A húgyvezeték gyulladása okozza, ha csíp, éget, miközben vizelünk. Gyakori gombás fertőzések, hüvelyi fertőzések, húgyúti fertőzések és vesefertőzés esetén is.

Gyakori vizelés

Ha úgy tapasztaljuk, hogy a szokásosnál jóval gyakrabban kell kimennünk a mosdóba, ráadásul alkalmanként csak nagyon kevés, szinte csak pár csepp vizelet ürül, akkor nagy valószínűséggel gyulladás irritálja a húgyhólyagot, ami a vesékre is átterjedhet. Ilyenkor a vizelettartás képessége is csökkenhet , és a vizelési inger a szokásosnál jóval erősebb és sürgetőbb.

A vesetáji fájdalom okairól részletesen itt olvashat!

Láz

A vesefertőzést nagyon gyakran kíséri láz, hidegrázás, verejtékezés, különösen éjszaka. Ha ezt tapasztaljuk, akkor szinte biztos, hogy többről van szó "egyszerű" húgyúti fertőzésnél.

Hátfájás, oldalfájás vagy lágyéktáji fájdalom

Vesegyulladás esetén a vesék tájékának érintése, enyhe nyomása, kopogtatása is nagyon erős fájdalmat okoz.

Vesegyulladás esetén a vesék tájékának érintése, enyhe nyomása is erős fájdalmat okoz
Vesegyulladás esetén a vesék tájékának érintése is erős fájdalmat okoz

Hasi fájdalom

Bizonyos esetekben vesegyulladás esetén a beteg hasi fájdalmat érez. Ez viszonylag ritka, de előfordulhat, és a fájdalom a hasi régió szinte bármelyik területére kisugározhat.

Hányinger, hányás

Vesegyulladás esetén nem ritka a hányinger és a hányás sem, illetve általános gyengeség, erőtlenség is jelentkezhet a korábban már említett lázzal, hidegrázással együtt.

Vér vagy genny a vizeletben

Sokszor csak vizeletvizsgálat után észleli az orvos, de súlyosabb esetekben a vér akár szabad szemmel látható mennyiségű is lehet.

Forrás: womenshealthmag.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)