Ők lettek az év COVID-dolgozói

Összesen hétezer szavazat érkezett azokra az egészségügyi dolgozókra, akik országszerte kiemelkedő munkát végeznek a COVID-ellátásban. A Duna Bonum Alapítvány által felajánlott 100 millió forintos pénzbeli elismerést a legtöbb szavazatot kapott 95 kórházi dolgozó között osztja szét a Magyar Kórházszövetség.

A „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” program keretében létrehozott „Év COVID dolgozója” díj célja, hogy megköszönje a kórházi dolgozóknak azt a többletmunkát, amit a koronavírus -járvány plusz teherként rótt rájuk, és amelyet immár több mint egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.

Mi is segíthetjük az egészségügyben dolgozókat - részletek itt .

Február 22. és március 19. között nyílt online szavazáson három kategóriában lehetett voksolni a jelöltekre. Az eredmények alapján végül 33 orvos, 43 szakdolgozó (nővér, asszisztens, műtősnő, műtősfiú, beteghordó) és 19 nem betegágy mellett dolgozó, a kórházak működési hátterét biztosító szakember (pénzügyi munkatárs, munkaügyes, informatikai szakember, takarító, karbantartó) részesül a Duna Bonum Alapítvány által felajánlott pénzbeli elismerésben.

A szavazatok alapján az „Év orvosa” dr. Muraközi Zsófia (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) az „Év szakdolgozója” Vadas Szilvia (Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet), az „Év nem betegágy melletti dolgozója” pedig Sabjánné Menyhárt Piroska (Szent Borbála Kórház) lett.

COVID-19 orvos egészségügy díj szavazás koronavírus kórház
Dr. Ónodi Barna, a Duna Bonum Alapítvány szóvivője és dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke adta át az „Év szakdolgozója” és az „Év orvosa” díjakat dr. Muraközi Zsófiának és Vadas Szilviának. (balról jobbra)

„Az egy éve tartó, és most ismét tomboló járvány kezelésében az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Orvosként, intézményvezetőként egyre erősödő összefogást látok a COVID-ellátásban. Ezzel a példaértékű csapatmunkával, valamint a lakosság felelős magatartásával, de mindenekelőtt az oltásra való jelentkezéssel le tudjuk győzni a vírust.

A fogjunkossze.hu kezdeményezést azért hoztuk létre, hogy minden olyan lehetőséget megkeressünk, amivel azokat a kollegáinkat segíthetjük, akik a betegellátás frontvonalában dolgoznak. Ez a 100 millió forint jelentős egyösszegű támogatás, és örömmel látom, hogy lesznek követők, akik szintén segíteni szeretnének az egészségügyben dolgozókon. Nagyon hálásak vagyunk nekik” – hangsúlyozta Ficzere Andrea, a „Fogjunk össze” kezdeményezés létrehozója, a Magyar Kórházszövetség elnöke. A rendhagyó díjátadóról készült összefoglaló videót alább tekintheti meg.

"Csak akkor tudjuk a megfelelő számú személyzetet biztosítani, ha csökkenteni tudjuk a beáramló betegek számát. Ezért fontos a szabályok betartása és a leállás az országban" - hívta fel a figyelmet dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Erről a témáról ide kattintva olvashat bővebben.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Rossz hír a kórházak adósságáról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: