Bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát

HáziPatika

December 15-én bezárják az amúgy országos elismertségű osztályt, mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek.

A sürgősségi centrum és a Podmaniczky utcai telephely után a Honvédkórház Perinatális Intenzív Centrumát (PIC) működése is ellehetetlenült az orvoshiány miatt - írja a hvg.hu.

Bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát
Bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát

Fontos tudni, hogy ez az osztály nem nem azonos a koraszülött intenzív osztállyal (NIC).  A bezárásra ítélt koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi osztályon olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra. 

A koraszülött baba esélyeiről részletesen itt olvashat!

A főváros egyik legjobbnak számító, a kórház honlapján Magyarország legmagasabb szakmai színvonalon működő PIC centrumaként emlegetett osztályról a lap információi szerint fél év alatt hét szakorvos távozott. Felmondásuk oka a megbecsültség hiánya és az alacsony fizetés volt.


A szakemberhiány miatt az osztály eleinte csak kevesebb pácienst fogadott, ám november végére háromfősre csökkent az osztály stábja, így december 15-étől be is zárják. A PIC-t a jelenlegi tervek szerint egyelőre két hétre - december végéig zárnák be, a kórház vezetése januárra igyekezne orvosolni a helyzetet, bár magasabb bérek nélkül ennek sikere erősen kétséges.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső