Kutyák, melyeknek alacsony a mozgásigénye

Ha kutyát szeretnénk venni vagy befogadni, számos szempontot figyelembe kell vennünk, mielőtt kiválasztjuk. Az egyik a mozgásigény.

Remek társak és igazi egyéniségek

A buldogok remek társak és imádnak a gazdijukkal időt tölteni. Ugyanakkor testfelépítésük miatt inkább a rövid sétákat kedvelik - különösen, ha odakint meleg az idő. Laposabb pofájuk miatt ugyanis viszonylag nehezen vesznek levegőt, ami megnöveli az esélyét annak, hogy túlhevüljön a szervezetük.

Az apró termetű csivavák igazi egyéniségek, és szintén csak rövidke sétákat igényelnek. Viszont nagyon fontos, hogy rászoktassuk őket a pórázra, sokat foglalkozzunk velük, és neveljük meg őket! Mivel igen értelmes és makacs kutyák, nem is annyira a fizikai, sokkal inkább a szellemi aktivitásra van igényük.

kutya, kutyafajta, mozgásigény, háziállat, házi kedvenceink, sétáltatás,
A máltai selyemkutyáknak sincs túl nagy mozgásigényük. Forrás: 123rf

Játékosak és barátságosak

A havanese kutyusok bájosak, játékosak, barátságosak, és szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Egyáltalán nem nehéz fizikailag lefárasztani őket, nem igényelnek hosszú sétákat. Inkább arra van szükségük, hogy mindig legyen valaki, aki figyel rájuk és foglalkozik velük.

A japán csinek szintén az alacsonyabb mozgásigényű fajták közé tartoznak - nekik is inkább az fontos, hogy emberközelben legyenek. Ugyanakkor jó, ha tudjuk, hogy igazi kis akrobaták, akik - a macskákhoz hasonlóan - imádnak mindenhová felmászni, felugrani.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

Kicsik és bújósak

A máltai selyemkutyákat tökéletesen boldoggá teszi, ha a napot kizárólag azzal tölthetik, hogy a gazdájukhoz bújnak, vagy követik mindenhová. Bár az ő mozgásigényük sem nagy, azért álljunk ellen a kísértésnek, hogy ölben vigyük őket mindenhová! Mivel okosak és imádnak a gazdi kedvére tenni, könnyedén rávehetők a rövidebb sétákra, ami az egészségük miatt is fontos.

A legjobb kutyafajták feszült embereknek Több kutatás is igazolta, hogy a kutyatartás a testi és a lelki egészségünkre is jó hatással van, bizonyos fajtákat azonban kimondottan olyanoknak javasolnak, akiket az átlagosnál nagyobb stressz ér a mindennapokban.

A pekingi kutyáknak sincs szükségük túl sok mozgásra a boldogságukhoz, viszont egy kevéske mozgás nekik is kell, hogy egészségesek maradjanak. Túlerőltetni viszont semmiképp sem szabad őket, mivel laposabb pofájuk miatt légzési nehézségeik lehetnek.

A mopszok sem viszik túlzásba a mozgást. Sőt néha kifejezetten ösztökélni kell őket, hogy eleget sétáljanak, szaladgáljanak, mert csak így maradhat egészséges szinten a testsúlyuk. Mivel elég hízékony fajta, az etetésükre is érdemes fokozottan figyelni.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: