Kutyatartóknak indul ingyenes képzés

Gazdijogsi címmel kutyatartók és leendő gazdik számára indul ingyenes képzés szeptember 25-étől a budapesti Állatorvosi Egyetem aulájában.

Az ELTE kutatói szerint nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is.

Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjának keretében megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi nyolcrészes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel - olvasható az egyetem állatvédelmi jogi, elemző- és módszertani központja által kiadott közleményben. A program célja, hogy a felelős állattartási ismereteket minél szélesebb közönségnek adhassák át. A december 8-áig tartó képzés 2021-ben öt alkalommal várja az érdeklődőket, hétvégenként.

A kutyatartás nagy felelősség, érdemes felkészülni rá.
A kutyatartás nagy felelősség, érdemes felkészülni rá. Fotó: Getty Images

Ilyen ismereteket szerezhetünk

Szó lesz egyebek mellett a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról , de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

Alkalmanként száz ember jelentkezését várják, regisztrálni a gazdijogsi.hu oldalon lehet. A kurzusok végeztével online tudáspróbát is lehet tenni. Ha a járványhelyzet alakulása nem tenné lehetővé a személyes jelenlétet, a kurzusok webkonferencia formájában lesznek elérhetők - írja a tájékoztató.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)