Útban volt a mentőautó, megzavarta az életmentést

Az újraélesztésre szoruló beteg lakásán zavarta meg az életmentést egy türelmetlen sofőr - adta hírül közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A férfi még feljelentéssel is megfenyegette a mentőket.

Egy 45 év körüli nő szorult újraélesztésre a napokban. Mivel ilyenkor minden perc számít, és a helyszín közelében nem találtak szabad parkolóhelyet, a mentők kénytelenek voltak ház kapuja előtt megállni - derült ki az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán megosztott posztból.

életmentés, újraélesztés, mentők, OMSZ
Az újraélesztésre szoruló beteg lakásán zavarta meg az életmentést egy türelmetlen sofőr.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A beteg lakásába is bement a türelmetlen sofőr

A mentők gyorsan magukhoz vették eszközeiket, és rohantak is az emeletre a beteghez, akinél azonnal megkezdődött az ellátás. Az elszánt küzdelmet azonban az előszobából váratlanul bekiabáló idegen férfi hangja zavarta meg, aki a "mentő sofőrjét" kereste - írták a posztban. Mint kiderült, a férfinak útban volt a rohamkocsi, ugyanis nem tudott tőle kiállni az autójával.

Feljelentéssel fenyegetőzött a férfi

A jelenlegi pandémiás időszakban nagy szükség volna a mentőautók minél gyakoribb és gyorsabb fertőtlenítésére - ezt teszi lehetővé skót tudósok fejlesztése.

A mentők természetesen folytatták az újraélesztést, és még percekbe került, mire stabilizálni tudták a segítségre szorult nő állapotát. Ezt követően átálltak a rohamkocsival egy időközben felszabadult parkolóhelyre. A türelmetlen vezető azonban még ettől sem higgadt le, hanem feljelentéssel fenyegette a mentőket, amiért - véleménye szerint - indokolatlanul sokáig használták a kék villogót.

A mentők tájékoztatása szerint egyébként az újraélesztett beteget végül stabil állapotban szállították kórházba. Azonban sajnos nem ez volt az egyetlen meglepő eset a közelmúltban, amelyet megosztottak a mentők a közösségi oldalukon. Július végén például arról számoltak be, hogy egy férfi viccből jelentett be egy súlyos balesetet. A tájékoztatás szerint azonnal meg is tettek minden szükséges lépést annak érdekében, hogy a férfit megtalálják és felelősségre vonják.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: