Több száz millió forint értékű gyógyszert foglaltak le

Hat szervezett bűnözői csoportot számoltak fel, 112 házkutatást végeztek, 48 embert vettek őrizetbe és 2,6 millió euró - vagyis több mint 870 millió forint - értékben foglaltak le gyógyszereket a MISMED nevű nemzetközi akció keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az Europol által támogatott akció tavaly októberben kezdődött. Fő célja az volt, hogy csökkentsék a bizonytalan eredetű és veszélyes doppingszerek, továbbá a hamis gyógyszerek, étrend-kiegészítők és gyógyhatású anyagok mennyiségét a piacon. A legnagyobb tömegben lefoglalt termékek egy része metamfetamin előállítására alkalmas készítmény, valamint pszichotróp gyógyszer, azaz altató, nyugtató volt.

gyógyszerek, gyógyszerhamisítás, gyógyszercsempészet,
gyógyszerek, gyógyszerhamisítás, gyógyszercsempészet,

Hamis gyógyszerek és csempészáruk

Ezt a gyógyszert hamisítják legtöbbet - részletek!

A lefoglalt készítmények közül néhány ezer hamis volt, de előfordultak eredeti - gyógyszertárakból, kórházakból lopott - szerek is, amelyeket különböző országokba csempésztek vagy az interneten árusítottak. Magyarországon az ötnapos akció eredményeként a rendőrség 5,5 millió forint értékben foglalt le gyógyszereket, felszámolt egy szervezett bűnözői kört és őrizetbe vett három embert. A lefoglalt szerek többsége - az európai adatokkal ellentétben - a doppingszerek közé tartozott, de nagy mennyiségben foglaltak le olyan gyógyszert is, amelynek hatóanyaga alkalmas metamfetamin előállítására.

Az akcióban Belgium, Ciprus, Görögország, Finnország, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Portugália, Szlovákia, Spanyolország, Egyesült Királyság és Bosznia-Hercegovina, valamint az Európai Csalás-elleni Hivatal (OLAF) és az Amerikai Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Hivatala vett részt. Koordinációs központot állítottak fel az Europol hágai székhelyén. Magyarországon a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) vett részt a műveletben, de a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is szerepet vállalt benne.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció