Rendkívül fertőzött kullancsok

A kellemes séták, nagy biciklitúrák, strandolások és az erdőben eltöltött piknik délutánok idilli világát a rovarok azonban rendkívül meg tudják keseríteni. Éppen ezért időben fel kell készülni a védekezésre, hiszen minden esetben a megelőzés a legjobb döntés.

Egyre kevesebb réteg ruhát kell magunkra vennünk, amely egyértelmű jele a jó időnek és a nyár közeledtének. A napsütéses időben szinte kinyílik előttünk a világ, megkezdődik a szabadtéri programok szezonja.

Azt gondolnánk, hogy csak a szabadban támadhatnak minket veszélyes rovarok, de ez a nézet tévedés. Kattintson! A sok kellemetlenséget okozó szúnyogok mellett a kullancsok is egyre nagyobb fejtörést okoznak a természetbarát embereknek. A kullancsok rendkívül veszélyes állatok, hiszen számos - akár halálos kimenetelű - betegség korokozóinak hordozói.

A Napi gazdaság információja szerint a fertőzött kullancsok száma egyre növekszik, ugyanis egy 2013-ban végzett országon szűrővizsgálat eredményei 50 százalékos fertőzöttséget mutattak a vizsgálatba bevont kullancsok között.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A jó idő beköszöntével különösen oda kell figyelni a kullancsokra

Az ÁNTSZ adatai alapján a vérszívó ízeltlábúak ( szúnyogok és kullancsok) által megfertőzött emberek száma 2014-ben világszerte elérte az egy milliárd főt.

Hogyan védekezhetünk a kullancsok által terjesztett betegségek ellen?

Ha zöldterületen járunk, akkor használjunk kullancsriasztó szert, illetve lehetőleg zártabb ruházatot vegyünk fel. Hazaérve feltétlenül vizsgáljuk át a bőrfelületet és a befúródott kullancsokat azonnal távolítsuk el. Erről, és a védekezés további lehetőségeiről beszél Zöldi Viktor, az Országos Epidemiológiai Központ Dezinszekciós és Deratizációs Osztályának biológusa.

Napjaink klímaváltozási tendenciáinak következtében hazánkban eddig nem látott szúnyogfajokkal is meg kell küzdenünk. A trópusokról származó tigrisszúnyog például igen agresszív rovar, nemcsak éjjel, hanem nappal is támad.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: