Mutatjuk, hol irtják a szúnyogokat a héten

Ezen a héten 14 megye 516 településén, összesen 110 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat.

Tényleg elriasztja a szúnyogokat ez a növény? A válaszért kattintson ide!

Az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az országos szúnyoggyérítési programban tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek.

szúnyog, csípőszúnyog, szúnyoggyérítés, szúnyogirtás, katasztrófavédelem
Egyre több helyen szükséges a szúnyoggyérítés. Fotó: Getty Images

Itt irtanak a héten

A héten a Duna mentén a mosonmagyaróvári, győri és dunaújvárosi régióban, a Dunakanyar több településén, a Csepel-sziget térségében, Szekszárd, Baja és Mohács környékén, valamint a főváros vízparti területén is gyérítenek. A Tisza mentén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, a Tisza-tó környékén, a szolnoki térségben, továbbá az Ipoly menti településeken, valamint Baranya, Hajdú-Bihar és Vas megye számos területén is szükség van az irtásra.

Emberre és háziállatra veszélytelen a szer

A felhasznált készítmény egyébként a kijuttatott mennyiségben az emberekre, a melegvérű állatokra és a növényekre ártalmatlan. Hektáronként alig több mint fél litert permeteznek az irtószerből, a hatóanyag pedig a kijuttatás után néhány órával le is bomlik.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: