Mentők: hamarosan két keréken is érkezik segítség

Elektromos mentőkerékpárokkal is gyorsítaná a bajbajutottak ellátását az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be.

Hamarosan két keréken is érkezik majd segítség, ugyanis kerékpáros mentőegységek kialakításán dolgozik a mentőszolgálat – derült ki a Népszava szerdai számából. Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője a lap kérdéseire közölte, hogy jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik, a tesztüzem pedig heteken belül megkezdődhet. Jövő tavasszal pedig már akár az egész fővárosban is élesben folyhat a kerékpáros életmentés.

mentők, bicikli, kerékpár, segítségnyújtás, életmentés
Érdekes újítással gyorsítanák a bajbajutottak ellátását. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A kerékpáros mentésről nemzetközi tapasztalatokat is begyűjtött az OMSZ. A tervek szerint itthon főként Budapest belső, forgalmas területein találkozhatnak majd az emberek a kerékpáros elsősegélynyújtókkal. Kedvező tapasztalatok esetén azonban akár más városokra is kiterjeszthetik majd ezt a mentési módszert.

A Népszava úgy tudja, hogy a szervezeten belül július eleje óta az állomásvezetők feladata felmérni, hogy a mentőápolók közül kik vállalnának szolgálatokat egy új kerékpáros mentőegységben. Ezért többletbérezés is járna.
Életet mentettek a mentőszolgálat munkatársai néhány hete Budapesten, mégsem dicsérő, hanem panaszos hangvételű levelet kaptak egy szemtanútól.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: