Lenyelt egy darazsat, majdnem belehalt

Sokkoló esetről tudósított Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat (OMSZ): a barátainak kellett újraéleszteniük egy férfit, aki ivás közben lenyelt egy darazsat.

Tegnap kérték a mentők gyors segítségét ahhoz a 40 év körüli férfihez, aki pecázás közben lett rosszul a Domoszlói horgásztónál – olvasható az OMSZ egy nappal ezelőtti Facebook-bejegyzésében. Mint ismertették, a horgász ivás közben lenyelt egy darazsat, fulladni kezdett, majd eszméletét vesztette.

Országos Mentőszolgálat, darázs, fulladás
Sokkoló esetről tudósított Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

A poszt szerint a barátok rögtön mentőt hívtak, és a telefonon kapott utasítások szerint megvizsgálták a férfit, aki akkor már nem lélegzett. A tapasztalt mentésirányító, miközben riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a miskolci helikoptert is, az újraélesztés lépéseire instruálta a horgász ismerőseit.

A mentők a helyszínre érve emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikeres volt, így a férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba, derült ki a bejegyzésből.

A történet egyébként sok embert megmozgatott: voltak, akik a mentőknek gratuláltak, mások a horgásznak kívántak gyors felépülést. A szerencsétlenül járt férfi egyik hozzátartozója is kommentelt pár órával ezelőtt. „Unokaöcsém volt ez a horgász, jelenleg is küzd, hogy velünk legyen! Köszönjük a gyors segítséget és a barátok hősies hozzáállását” – írta a hölgy, hozzátéve: „szorítsatok Daninak”.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: