Koronavírus: több települést lezárnak a szomszédban

Szerdától karantén alá kerül két kelet-tiroli település Ausztriában a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt. A helységeket csak az hagyhatja el, aki negatív koronavírusteszttel rendelkezik, illetve igazolni tudja teljes immunitását.

Összeszedtük a PCR-teszttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Ide kattintson az olvasáshoz!

Vagy a beoltottságot, vagy a korábbi fertőzöttséget kell tudni igazolni szerdától az Oberlienz és Innervillgraten településeken élőknek - a rendelkezés augusztus 24-éig lesz érvényben. A romló járványügyi adatok miatt Kelet-Tirol egészére biztonsági óvintézkedéseket jelentettek be: szerdától a száz fő feletti rendezvények nem tarthatók meg, a két említett gócponton pedig ez a szabályozás már 50 fő felett életbe lép, és szeptember elsejéig érvényben is marad.

A karantén lényege, hogy határozott ideig nem hagyhatjuk el a lakást. A kép illusztráció. Forrása: Getty Images
A karantén lényege, hogy határozott ideig nem hagyhatjuk el a lakást. A kép illusztráció. Forrása: Getty Images

Szigorító lépésekre van szükség

A regionális rendelet értelmében újra kötelező lesz az FFP2-es maszkok viselése kültéri és beltéri rendezvényeken egyaránt, valamint a kereskedelmi egységekben. Kelet-Tirolban a hét napra és százezer lakosra vetített megbetegedési átlag jelenleg 332. A tartomány azon szövetségi rendelethez igazodva hozta meg a szigorító lépéseket, amely kimondja, ha egy település eléri a 300-as megbetegedési átlagot, óvintézkedéseket köteles bevezetni a járvány megfékezésére.

Ezek a legfrissebb számok

A koronavírus-járvány kezdete óta Ausztria már több mint 663 ezer fertőzöttet és majdnem 11 ezer halálesetet regisztrált. A betegségből felgyógyultak száma 646 485. Világszerte pedig már a 203 milliót is meghaladta az igazolt esetek száma, az áldozatoké pedig elérte a 4,3 milliót.

Olvassa el, hogy Németországban hogy alakul a lakosság hozzáállása a maszkviseléshez! Cikkünkért ide kattintson!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)