Koronavírus: meggyógyult az első magyar beteg

Megvan az első magyar, aki felgyógyult a koronavírus-fertőzésből. A Diamond Princess óceánhajó egyik dolgozójáról van szó, aki elhagyhatta a karantént Japánban.

A külföldön karantén alá helyezett magyar állampolgárok állapotáról tájékoztatott csütörtök hajnalban egy Facebook-videóban Szíjjártó Péter külügyminiszter. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről bejelentkezve a politikus közölte: megvan az első magyar, aki sikeresen felgyógyult a koronavírus-fertőzésből. Vannak azonban új esetek is.

Ahogy korábban is megírtuk, a Diamond Princess nevű üdülőhajó heteket vesztegelt Japán partjainál, miután több utas szervezetében is kimutatták a koronavírust. Az utasok között három magyar is volt: egy zenész testvérpár és egy felszolgáló, küzülük az egyik szervezetében azonosították a vírust. Miután felgyógyult, a Japánban megfigyelés alatt tartott két másik magyar állampolgárral elhagyhatta a karantént. Szintén hazatérhetett az egyik Németországban karantén alá volt magyar jogász is.

Vietnamban és az USA-ban is karantén alá vontak magyarokat

Szíjjártó Péter új esetekről is beszámolt, egy magyar állampolgár Vietnámban került karanténba azután, hogy egy repülőn utazott az egyik fertőzött személlyel. Egy másik, Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén két magyar került megfigyelés alá, a külügyminisztérium velük is felvette a kapcsolatot.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: