Koronavírus: meggyógyult az első magyar beteg

Megvan az első magyar, aki felgyógyult a koronavírus-fertőzésből. A Diamond Princess óceánhajó egyik dolgozójáról van szó, aki elhagyhatta a karantént Japánban.

A külföldön karantén alá helyezett magyar állampolgárok állapotáról tájékoztatott csütörtök hajnalban egy Facebook-videóban Szíjjártó Péter külügyminiszter. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről bejelentkezve a politikus közölte: megvan az első magyar, aki sikeresen felgyógyult a koronavírus-fertőzésből. Vannak azonban új esetek is.

Ahogy korábban is megírtuk, a Diamond Princess nevű üdülőhajó heteket vesztegelt Japán partjainál, miután több utas szervezetében is kimutatták a koronavírust. Az utasok között három magyar is volt: egy zenész testvérpár és egy felszolgáló, küzülük az egyik szervezetében azonosították a vírust. Miután felgyógyult, a Japánban megfigyelés alatt tartott két másik magyar állampolgárral elhagyhatta a karantént. Szintén hazatérhetett az egyik Németországban karantén alá volt magyar jogász is.

Vietnamban és az USA-ban is karantén alá vontak magyarokat

Szíjjártó Péter új esetekről is beszámolt, egy magyar állampolgár Vietnámban került karanténba azután, hogy egy repülőn utazott az egyik fertőzött személlyel. Egy másik, Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén két magyar került megfigyelés alá, a külügyminisztérium velük is felvette a kapcsolatot.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció