Koronavírus: kiürítettek egy budapesti irodaházat

Pozitív lett a koronavírustesztje a UPC Magyarország egyik dolgozójának. A beteg 1-2 nappal azután lett rosszul, hogy hazatért külföldi magánútjáról. Jelenleg otthonában van karanténban.

Megvan az első magyar, aki felgyógyult a koronavírus-fertőzésből. Kattintson a részletekért.

Kiürítették a budapesti IX. kerületben a Haller Gardens irodaház három emeletét, miután a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje - adta hírül az Index.hu több olvasói jelzésre hivatkozva. Értesüléseiket Suba János, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója is megerősítette, s kiegészítette azzal, hogy a dolgozó magánúton járt külföldön, s azt követően jelentkeztek nála a tünetek, hogy hazaérkezett. Hangsúlyozta, a cég a hatóságokkal egyeztetve teszi meg az óvintézkedéseket. A lap információi szerint az alkalmazottak ma már otthonról dolgoznak, az épületet pedig fertőtlenítik.

koronavírus, fertőzés, járvány, COVID-19, Budapest
Fertőtlenítést végez egy dolgozó a Haller Gardens irodaház önkiszolgáló éttermében. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Értesüléseik szerint a beteg hazaérkezése után egy-két nappal kezdte rosszul érezni magát, s háziorvosa küldte koronavírustesztre. Ennek pozitív eredménye az éjjel derült ki.

Három új beteg Magyarországon

Mint arról a HáziPatika.com is beszámolt, a hivatalos kormányzati koronavírus oldalon csütörtökön délelőtt három új, hivatalosan is koronavírussal fertőződött betegről számoltak be, ezzel a hazai érintettek száma 16-ra nőtt. A három új betegből kettő magyar, és a harmadik pedig ismét egy iráni diák, utóbbi már napok óta megfigyelés alatt volt a Szent László kórházban. A magyarok közül az egyik nő, aki szintén elkülönítve volt a Szent János kórházban, míg a másikról csak annyit tudni, hogy férfi, és néhány napja jött vissza Izraelből. A honlap közléséből azonban nem derül ki, hogy a két új bejelentett magyar beteg közül valamelyik azonos-e a UPC Magyarország dolgozójával.

Mindent fertőtlenítettek az irodaházban Azonnal elrendelték az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítését a Haller Gardens irodaházban, s javasolták a többi bérlőnek is ugyanezt - közölte az irodaház üzemeltetője csütörtökön. Megjegyezték: lassan öt hete a közös területeket naponta fertőtlenítő mosószerrel tisztítják. Tájékoztatták továbbá a bérlőket a WHO és az egészségügyért felelős minisztérium által ajánlott biztonsági szabályokról, s gondoskodtak róla, hogy a hatósági ajánlásokkal összhangban, megfelelő fertőtlenítő eszközök álljanak rendelkezésre, és növelték a takarítás gyakoriságát. Ezen túlmenően korlátozták az épületben a szállítók és szolgáltatók felesleges mozgását.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: