Koronavírus: kiürítettek egy budapesti irodaházat

Pozitív lett a koronavírustesztje a UPC Magyarország egyik dolgozójának. A beteg 1-2 nappal azután lett rosszul, hogy hazatért külföldi magánútjáról. Jelenleg otthonában van karanténban.

Megvan az első magyar, aki felgyógyult a koronavírus-fertőzésből. Kattintson a részletekért.

Kiürítették a budapesti IX. kerületben a Haller Gardens irodaház három emeletét, miután a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje - adta hírül az Index.hu több olvasói jelzésre hivatkozva. Értesüléseiket Suba János, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója is megerősítette, s kiegészítette azzal, hogy a dolgozó magánúton járt külföldön, s azt követően jelentkeztek nála a tünetek, hogy hazaérkezett. Hangsúlyozta, a cég a hatóságokkal egyeztetve teszi meg az óvintézkedéseket. A lap információi szerint az alkalmazottak ma már otthonról dolgoznak, az épületet pedig fertőtlenítik.

koronavírus, fertőzés, járvány, COVID-19, Budapest
koronavírus, fertőzés, járvány, COVID-19, Budapest

Értesüléseik szerint a beteg hazaérkezése után egy-két nappal kezdte rosszul érezni magát, s háziorvosa küldte koronavírustesztre. Ennek pozitív eredménye az éjjel derült ki.

Három új beteg Magyarországon

Mint arról a HáziPatika.com is beszámolt, a hivatalos kormányzati koronavírus oldalon csütörtökön délelőtt három új, hivatalosan is koronavírussal fertőződött betegről számoltak be, ezzel a hazai érintettek száma 16-ra nőtt. A három új betegből kettő magyar, és a harmadik pedig ismét egy iráni diák, utóbbi már napok óta megfigyelés alatt volt a Szent László kórházban. A magyarok közül az egyik nő, aki szintén elkülönítve volt a Szent János kórházban, míg a másikról csak annyit tudni, hogy férfi, és néhány napja jött vissza Izraelből. A honlap közléséből azonban nem derül ki, hogy a két új bejelentett magyar beteg közül valamelyik azonos-e a UPC Magyarország dolgozójával.

Mindent fertőtlenítettek az irodaházban Azonnal elrendelték az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítését a Haller Gardens irodaházban, s javasolták a többi bérlőnek is ugyanezt - közölte az irodaház üzemeltetője csütörtökön. Megjegyezték: lassan öt hete a közös területeket naponta fertőtlenítő mosószerrel tisztítják. Tájékoztatták továbbá a bérlőket a WHO és az egészségügyért felelős minisztérium által ajánlott biztonsági szabályokról, s gondoskodtak róla, hogy a hatósági ajánlásokkal összhangban, megfelelő fertőtlenítő eszközök álljanak rendelkezésre, és növelték a takarítás gyakoriságát. Ezen túlmenően korlátozták az épületben a szállítók és szolgáltatók felesleges mozgását.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció