Koronavírus: ennyi a fertőzött a szomszéd országokban

Több mint 46 ezer koronavírus-fertőzött van a kontinensünkön, a halálesetek száma is átlépte összességében az 1600-at. Minden országban van már érintett. A körülöttünk lévő országokról is elkészítettük a körképet.

Egyetlen nap alatt mintegy 11 600 esettel 156 400-ra nőtt a világon a koronavírussal megfertőzöttek száma. Egyetlen nap alatt 404-gyel emelkedett a halálos áldozatok száma, de a gyógyultaké is. Immár 73 968-an mondhatják, hogy legyőzték a COVID-19-et.

Svájcban és Norvégiában is sok a beteg

Ritkán olvasni összesítést Európáról, pedig az összes eset közel harmada kontinensünkön van. Március 15-i reggeli állapot szerint Európában (s nemcsak az EU tagállamaiban) eddig valamivel több mint 46 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma pedig meghaladta az 1600-at. A legrosszabb még mindig az olaszországi helyzet, ahol egyetlen nap alatt ismét 3500-zal nőtt a betegek száma, míg az áldozatoké 1441-re emelkedett (175-en haltak meg 24 óra alatt). A kontinensen a második legfertőzöttebb ország Spanyolország, ahol már 6391 beteget tartanak nyilván, és rövid időn belül elérte az áldozatok száma 196-ot. Németország 4585 beteggel és 9 halottal, Franciaország pedig 4481 esettel viszont 91 áldozattal folytatja a sort.

Ennyi táppénz jár a betegeknek Magyarországon, ha megfertőződnek új koronavírussal. Kattintson a részletekért.

Őket Svájc 1359 fertőzöttel és 13 halottal, majd az Egyesült Királyság 1143 beteggel és 21 áldozattal követi. Az ezer feletti megbetegedést regisztrált országok sorát Norvégia zárja 1090 esettel és három áldozattal. Nem csoda hát, ha Európában majd minden ország szigorította már a határátlépést, és sok helyen rendeltek el vészhelyzetet, ahogyan Magyarországon is. Az alábbi videó jól mutatja, hogyan kebelezte be a koronavírus Európát.

Ez a helyzet a közvetlen szomszédságban

Magyarország eddig főképp két irányba, Ausztria és Szlovénia felé vezetett be korlátozásokat, mivel az a két ország választ el minket az európai gócpontnak származó Olaszországtól, illetve a többi, sok fertőzöttet regisztrált nyugat-európai országoktól. Szlovéniában meghalt az első COVID-19 beteg, s összesen 181 fertőzöttet tartanak nyilván. Sokkal rosszabb a helyzet Ausztriában, ahol 655 COVID-19 beteg van (1 halott). Őket Románia követi 123 fertőzöttel, majd Szerbia 46-tal. Szlovákiában 44 koronavírus-betegről tudnak, Horvátországban 38-ról, míg Ukrajnában csak 3 eset ismert. Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 32 megbetegedést diagnosztizáltak eddig.

Az alábbi táblázatunkban megtalálják az összes európai ország esetszámát.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

Olaszországban a közös éneklés tartja az emberekben a lelket a koronavírus-járvány idején. Kattintson és nézze meg a megható jeleneteket videón az nlc.hu oldalán.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció