Ismét romlik a levegő minősége

Újra magas az aeroszolszennyezettség Budapesten, többfelé a szálló por miatt romlott a levegő minősége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) korábbi előrejelzésének megfelelően keddtől újra növekedésnek indult és szerdára magas szintűvé vált az aeroszolszennyezettség Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön. A közlemény szerint a csapadékos, szeles időjárás hatására csökkenhet a káros anyagok szintje a levegőben; pénteken és szombaton napközben alacsony marad a légszennyező anyagok koncentrációja, majd szombat estétől várhatóan ismét növekedés kezdődik.

Ennyibe kerül a légszennyezés egy fővárosinak és egy vidékinek A légszennyezéshez köthető egészségügyi ellátással, a bekövetkező betegségek miatt kiesett munkanapokkal és a halálesetekkel járó költségeket összegezve Budapest esetében évente mintegy 3300 millió euróra (mintegy 1200 milliárd forint) rúgnak a kiadások. További részletek itt .

Következő hétfőn és kedden nem várható változás az időjárásban, így továbbra is magas marad a légszennyező anyagok koncentrációja - jelezték, hozzátéve, a jelenlegi budapesti levegőminőségi helyzet még nem jelenti a korábban megszokott, jogszabályok szerinti szmoghelyzetet.

Nem csak a fővárosban rossz a helyzet

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképe szerint a fővároson kívül további tizenegy településen kifogásoltnak minősítették a levegőt. A szálló por magas koncentrációja miatt tehát Budapest, valamint Tököl, Vác, Székesfehérvár, Várpalota, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Putnok levegője is rossz minőségű. Az NNK már a múlt héten felhívta a figyelmet, hogy a fűtési szezon hatására nő a légszennyezettség.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: