Gyógyszer, ami bármit meggyógyít? Óriási kamu

Jó lenne egy olyan tabletta, ami a megfázástól kezdve a rákig mindent gyógyít? A csodaszert Magyarországon sok helyen lehet kapni, pedig tiltólistás. És hatalmas kamu.

Új, már Magyarországon is kapható csodaszerről ír az Index.hu, kitérve arra is, hogy a szert itthon valójában nem is lenne szabad forgalmazni, miután az nem ment át OGYÉI szűrőjén.

A legelső szempont mindig a gyógyszer beszerzési helye. Ha nem hivatalos, gyógyszertárban vásárolt termékről van szó, semmiképp se használjuk fel! De a doboz minősége, a rajta megjelenő grafika, betűtípus, nyomtatás mind-mind figyelmeztethetnek arra, hogy nem eredeti gyógyszerrel van dolgunk. Kattintson! A hidrogéntabletta (HydroFX) egy amerikai cég terméke, amit maga a feltaláló, dr. Howard Cohn és egy bizonyos Jason Boreyko alapított 2011-ben. (Csak zárójelben jegyeznénk, meg, hogy az előbbi "szakemberről" az érdemes tudni, hogy a doktori címe nem igazi orvosi, hanem csontkovács végzettséget takar, és a hivatalos céges életrajza is azt emeli ki inkább, hogy 17 évnyi direkt marketinges múlt áll a háta mögött. Boreyko pedig egy igazi MLM-legenda a tengerentúlon, évtizedek óta lavíroz különféle gyanús üzletekkel az amerikai szövetségi kereskedelmi hatóság büntetései és tiltó határozatai között.)

Nem lehetne forgalmazni Magyarországon

A HydroFX hivatalosan nem gyógyszer, hanem étrend-kiegészítő, és mint ilyen, nagyságrendekkel kevesebb vizsgálaton és ellenőrzésen kell átesnie. A hidrogéntablettának azonban ezen is sikerült elhasalnia. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vizsgálata azt mutatta, hogy:

  • a termék pontos összetétele nem igazolt, és nem egyértelmű;
  • az eredeti angol nyelvű címke és a magyar nyelvű címkén közölt összetétel nem egyezik meg;
  • a napi adagban lévő magnézium mennyisége meghaladja az étrend-kiegészítőben elfogadható maximális mennyiséget;
  • a cég honlapján betegségek kezelésére vonatkozó egészségügyi állítások is szerepelnek, melyeket élelmiszeren tilos feltüntetni.

Ezért az OÉGYI szakvéleménye alapján az illetékes kormányhivatal a tablettát a forgalomba hozataltól eltiltotta. A jogszabályok alapján a labda az Országos Tisztiorvosi Hivatalnál van, és amíg a hivatal nem hoz döntést az ügyben, a termék nem visszahívható a forgalomból. Tehát egyszerre nem forgalmazható és nem visszahívható, jogi csapdahelyzet.

A lap egy gyógyszerészt is megkérdezett a hidrogéntabletta hatásmechanizmusáról. A szakértő szerint a molekuláris hidrogénterápia egy valóban kutatott terület az orvostudományban, de még gyerekcipőben jár, állatkísérletekben és emberi sejtvonalakon próbálgatják több-kevesebb sikerrel. De nem is ezzel van a gond, sokkal inkább azzal, hogy a molekuláris hidrogén egy gáz, amit nem lehet tabletta formában elfogyasztani.

A szakértő szerint a molekuláris hidrogénterápia valóban kutatott terület az orvostudományban, de nem is ezzel van a gond, sokkal inkább azzal, hogy a molekuláris hidrogén egy gáz, amit nem lehet tabletta formában elfogyasztani

A gyógyszerész szerint gyártó azt sugallja, hogy a tabletta a gyomorban váltja ki a hidrogénképződést. Itt egy ügyes csúsztatással összemossák a hidrogénionokat – amik minden savban, így a gyomorsavban is magas koncentrációban jelen vannak – a hidrogénmolekulával, aminek tényleg jótékony hatása lehet. A gyomorsav termelése magától is működik, ahhoz nem kell méregdrága "csodaszer", az pedig könnyen belátható, hogy a gyomrunkban szerencsére nem képződik egy tabletta bevételétől nagy mennyiségben gáz, mert ebben az esetben szétpukkannánk.

A teljes cikket itt olvashatja el !

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: