Radioaktív szennyvizet engedhet Japán az óceánba

Attól tartanak Dél-Koreában, hogy Japán az óceánba engedi a radioaktív szennyvizet. Bár Japán szerint a fukusimai atomerőműből származó víz már biztonságos, sokan aggódnak miatta.

Megkezdték a tengeri só és más tengeri termékek felvásárlását a dél-koreaiak attól való félelmükben, hogy Japán hamarosan az óceánba engedi a fukusimai atomerőmű kezelt radioaktív szennyvizét. Egyes helyeken már hiánycikk is a só. A hatóságok azt is közölték, hogy szoros figyelemmel követik a sófarmokat a radioaktivitás mértékének esetleges növekedése miatt. Dél-Koreában a Fukusimához közeli japán keleti partvidékről nem engedélyezik a tenger gyümölcseinek importját.    

Japán a 2011-es földrengés és cunami következtében megsérült fukusimai atomerőműben használt több mint 1 millió tonna hűtővíztől akar a közeljövőben megszabadulni, ám Dél-Koreában és Kínában aggodalommal figyelik az előkészítés és a közelgő végrehajtás folyamatát.    

japán radioaktív szennyvíz
Tiltakozók Tokióban a szennyvíz kiengedése ellen 2023. május 16-án. Fotó: Getty Images

Japán többször is igyekezett megnyugtatni a nemzetközi közvéleményt, hogy a víz biztonságos, mivel a legtöbb izotópot kiszűrték belőle, ám nyomokban tartalmaz tríciumot, egy hidrogénizotópot, mivel azt nagyon nehéz elválasztani a víztől.    

A térségbeli halászok és fogyasztók Japánban és az egész régióban aggódnak.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Utca emberét kérdeztük, tudja-e mi az anafilaxiás sokk

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Dr. Google beelőzte Dr. House-t - ömlik a pénzünk a magánegészségügybe
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

Ma általában sok napsütésre számíthatunk, az ország északkeleti felén lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott fordulhat elő szórványos jelleggel zápor, zivatar. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés is kísérheti. Az északnyugati szél olykor élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet. Szerdán hidegfronti hatás lesz a domináns az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra